Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Šampion se vratio: Džošua demolirao Enganua!

Momak iz Votforda je u petak uveče nevjerovatnim nokautom i pobjedom nad Frensisom Enganuom krunisao odličnu boksersku priredbu Knockout Chaos, održanu u Rijadu.

Britanac Entoni Džošua bio je u velikoj krizi poslije dva poraza od Aleksandra Usika, ali sada pokazuje da je ponovo nokaut-mašina kakva je bio tokom svoje vladavine na mjestu šampiona svijeta.

Momak iz Votforda je u petak uveče nevjerovatnim nokautom i pobjedom nad Frensisom Enganuom krunisao odličnu boksersku priredbu „Knockout Chaos“, održanu u Rijadu.

Džošua, olimpijski šampion iz 2012. godine, brutalno je desnim „overhendom“ „ugasio svijetla“ Kameruncu u drugoj rundi.

Prethodno je dvaput u nokdaunu bio nekadašnji UFC šampion, a utisak je da se Enganu previše opustio poslije odličnog debija krajem 2023. godine i „tijesnog“ poraza od Tajsona Fjurija.

U prvoj rundi Enganu je promijenio gard i ubrzo je bio kažnjen prvim nokdaunom poslije odličnog zadnjeg direkta Džošue. Zatim je došla druga runda i novi problemi.

Dvaput je desna ruka Džošue slala Enganua na pod, sudija je dao priliku Kameruncu da se vrati u meč, ali na kraju je postalo jasno da je sve bilo riješeno već prilikom prvog nokdauna.

Treba istaći i čudan termin održavanja duela, budući da je borba završena u 3.30 poslije ponoći po lokalnom vremenu.

Bila je to četvrta pobjeda zaredom za Džošuu, koji je u intervjuu poslije borbe istakao da želi da se bori sa pobjednikom duela Fjuri – Usik, koji je zakazan za 18. maj.

Ukoliko uspije da pobijedi u tom duelu, Džošua (34) će postati član ekskluzivnog kluba boraca koji su triput osvajali titulu svjetskog prvaka teške kategorije.

Englez je sada na skoru 27-3 (25 KO) u profesionalnom ringu, a najbitnije za njega je da je ponovo agresivan i da ne preza od ulaska u razmjene sa rivalima. Veliku ulogu u njegovom napretku ima i trener Ben Dejvison, koji je u prošlosti radio sa Tajsonom Fjurijem.

Na opasku novinara da je njegov nastup protiv Enganua bio fantastičan, Džošua je kratko odgovorio:

„To je što je.“

Što se Enganua tiče, on je sada na 0-2, ali ne djeluje da će odustati od profesionalnog boksa. Što se mješovitih borilačkih vještina tiče, očekuje se da će u narednom periodu Frensis nastupiti u MMA mečevima promocije PFL. Ostaje pitanje da li će način na koji je nokautiran uticati na samopouzdanje Enganua kada se vrati u MMA kavez.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve