Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Rudar osvojio samo bod u posljednja tri meča: Otežan put do Evrope

Šanse za međunarodnu scenu i dalje postoje, ali poslije dva vezana poraza, od Zete i Petrovca, više nijesu tako realne. Svjestan je toga Dejan Kotorac, vezista Pljevljaka koji su sada na ''minus pet'' od direktnog konkurenta – Podgorice

Rudar je zakomplikovao put do Evrope nakon što je osvojio samo bod iz posljednje tri utakmice.

Šanse za međunarodnu scenu i dalje postoje, ali poslije dva vezana poraza, od Zete i Petrovca, više nijesu tako realne.

Svjestan je toga Dejan Kotorac, vezista Pljevljaka koji su sada na ”minus pet” od direktnog konkurenta – Podgorice.

– Ušli smo u lošiji ritam koji nas je udaljio od ino scene. Biće teško, više ne zavisimo samo od sebe, ali predaje nema. Ostalo je pet kola do kraja, borićemo se i vjerovati u najbolji mogući epilog – rekao je Kotorac, pa nastavio:

– Nijesmo zaslužili da izgubimo utakmicu od Zete na svom terenu. Očekivali smo reakciju protiv Petrovca, ali pod Malim brdom nijesmo bili na nivou mogućnosti. Brzo smo primili dva gola, a potom se vratili preko Strikovića. Imali smo igrača više, ali nijesmo to iskoristili. Protivnik nas je kaznio i dao treći gol (3:1). Ostaje nam da se nadamo četvrtom mjestu koje bi u krajnjem moglo da bude dovoljno za Evropu–- ističe nekadašnji mladi reprezentativac.

Rudar je počeo sezonu sa primarnim zadatkom da osigura opstanak bez baraža.

Kako se prvenstvo jesenas odvijalo, u kakvim su problemima bili Pljevljaci – djelovalo je da će to biti nemoguća misija za izabranike Vuka Bogavca.

Ipak, klub se zimus stabilizovao, ekipa je povezala sedam pobjeda i bila u seriji od 10 utakmica bez poraza.

Borbu za očuvanje prvoligaškog statusa zamijenile su evropske ambicije.

– Osjetili smo šansu nakon odličnih igara i rezultata. Atmosfera u klubu je pozitivna, posvećeni smo fudbalu, imamo podršku i to se odrazilo na teren. Rasle su ambicije, iako opstanak bez baraža ostaje prioritet. Imamo šest bodova prednosti u odnosu na Jezero koje je u zoni doigravanja. Vjerujem da to neće doći u pitanje. Ne gledamo ispod sebe, već rivale koji su ispred. Evropa bi bila kruna sezone tokom koje smo prošli sve, naglašava Kotorac.

Rudar za vikend dočekuje Dečić…

– Svi znamo kakav Dečić igra fudbal sa trenerom Mulalićem. Na pragu su istorijskog uspjeha i doći će u Pljevlja sa planom da se približe cilju. Do ino scene mogu preko prvenstva i Kupa, mogu čak i da osvoje trofej, ali potrudićemo se da ih zaustavimo na našem stadionu. Ulazimo u meč sa imperativom pobjede. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljima, a nadam se da ćemo slaviti protiv Tuzana, rekao je Kotorac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve