Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Roganović: Nikome ne možemo da prijetimo u Evropi, ali…

Progres je favorit iz više razloga Zeta je mlada ekipa koja se još sklapa, Luksemburg u posljednje vrijeme ulaže u fudbal i razvija se, a sam Niderkorn je u sezoni 2017/18. eliminisao slavni Rendžers u prvom kolu kvalifikacija za LE, dok je godinu kasnije (2018/19) stigao do trećeg kola

Zeta je čarter letom naše nacionalne kompanije stigla negativna (na virus korona) u Luksemburg, ekspedicija “vukova” je po slijetanju odradila novi test na koronu (rezultati će biti poznati danas tokom dana) i smjestila se u hotel u Diferdanžu, a onda je trener Dejan Roganović sinoć sa igračima odradio trening na stadionu “Park sportova”.

Zeta, Foto: Dnevne novine

Prvi šampion nezavisne Crne Gore večeras (18.30) na tom igralištu igra protiv domaće ekipe Progres Niderkon u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

A u Luksemburgu “vukovi” nisu favoriti…

“Jasno je da je Progres favorit, naročito jer igra kod kuće, ali na nama je da vidimo koliko možemo. Mislim da ćemo da odigramo dobar meč”, rekao je Roganović.

Progres je favorit iz više razloga Zeta je mlada ekipa koja se još sklapa, Luksemburg u posljednje vrijeme ulaže u fudbal i razvija se, a sam Niderkorn je u sezoni 2017/18. eliminisao slavni Rendžers u prvom kolu kvalifikacija za LE, dok je godinu kasnije (2018/19) stigao do trećeg kola…

“Protivnik se nakupio iskustva, a u sastavu ima nekoliko igrača porijeklom sa naših prostora, ima Francuze, Kempesa Tekjela koji je stigao na pozajmicu iz Borusije Dortmund. Fudbal u Luksemburgu je napredovao, svi znamo da je Didelanž igrao grupnu fazu Lige Evrope”, poručio je strateg Zete.

“Vukovi” su u pretkolu kvalifikacija za LE lako preskočili Engordani (3:1), donijeli su klubu 460.000 eura, uigrali su se…

“Sada nas čeka mnogo teža utakmica, a realno mi nismo u situaciji da bilo kome prijetimo u evropskim utakmicama. Međutim, nećemo se predati unaprijed, pogotovo jer smo u odnosu na Andoaru jači sa Sopa i Niajveđija. Nijaveđi je sa nama, ali je pitanje da li će i koliko igrati”, potvrdio je Roganović da je najbolji igrač Zete iz prošle sezone pod velikim znakom pitanja.

A veći problem od Progresa za Golubovčane je raspored. Meč sa Niderkornom će biti četvrti za Zetu u posljednjih 11 dana, a to je veliko opterećenje posebno za mlade igrače.

“Na te stvari ne možemo da utičemo, ali imali smo put do Andore, sada do Luksemburga, a u domaćoj ligi smo putovali u Berane. Sve to utiče na svježinu, ali nadam se da će to igrači prevazići kada počne utakmice. Vjerujem da ćemo još jednom da predstavimo klub i crnogorski fudbal u pravom smjeru”, podvukao je Roganović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve