Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Real i Mančester siti slavilli u gostima

Lajpcig je imao veliki broj prilika protiv Reala, ali ih nije iskoristio, pa je najtrofejniji tim Evrope slavio trijumf u Njemačkoj.

Fudbaleri Real Madrida i Mančester sitija ostvarili su pobjede u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona i stekli ogromnu prednost pred revanš mečeve na svom terenu.

Aktuelni šampion Evrope je od starta utakmice kontrolisao igru, ali je i pored toga domaćin  postigao gol za izjednačenje.

“Građani” su poveli već u 10. minutu kada je Foden odlično proigrao De Brujnea koji je iskosa sa desne strane pogodio dalji ugao za 0:1.

Veliki kiks napravio golman Ederson, koji je u 34. minutu slabo ispucao loptu, koja je došla do Eljunusija. Fudbaler Kopenhagena je blokiran pri šutu, lopta se odbila do Matsona, koji je uspio da zatrese mrežu Sitija.

Ali, u nadoknadi prvog dijela igre, De Brujne i Matson su išli na loptu koja se odbila do Silve, koji je odlično reagovao i spoljim dijelom stopala plasirao za 1:2.

Konačnih 1:3 postavio je Foden, u drugom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Lajpcig je imao veliki broj prilika protiv Reala, ali ih nije iskoristio, pa je najtrofejniji tim Evrope slavio trijumf u Njemačkoj.

Pobjednik je odlučen početkom drugog dijela igre, prelijepu solo akciju, golom je krunisao Brahim Dijaz, za ispotaviće se konačan rezultat.

REZULTATI

Kopenhagen – Mančester siti 1:3

Matson 34 – De Brujne 11, Silva 45+1, Foden 90+2

Lajpcig – Real Madrid 0:1

Dijas 48.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve