Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Real i Barselona ujedinjeni, Atletiko najavio da neće igrati Super ligu

Iako su najveći sportski rivali na terenu, Real Madrid i Barselona su po ovom pitanj ujedinjeni, kao jedini preostali klubovi originalnog konceptra Super lige iz 2021. godine

Ne staju reakcije iz svijeta fudbala nakon što je Evropski sud za pravdu donio odluku da UEFA I FIFA zloupotrebljavaju moć, i da nemaju prava da sankcionišu klubove zbog učešća u Super ligi.

Iako su najveći sportski rivali na terenu, Real Madrid i Barselona su po ovom pitanj ujedinjeni, kao jedini preostali klubovi originalnog konceptra Super lige iz 2021. godine.

„U Real Madridu sa ogromnim zadovoljstvom pozdravljamo odluku koju je donio Sud pravde Evropske unije, koji je odgovoran za garantovanje naših principa, vrijednosti i sloboda. U narednim danima pažljivo ćemo proučiti obim ove rezolucije, ali predviđam dva zaključka od velikog istorijskog značaja. Prvo, evropski klupski fudbal nije i nikada više neće biti monopol. I drugo, da će od danas klubovi biti gospodari svoje sudbine. Klubovi vide naše pravo da predlažemo i promovišemo evropska takmičenja koja modernizuju naš sport i privlače navijače iz cijelog sveta. Ukratko, danas je ponovo trijumfovala Evropa sloboda, a danas su trijumfovali i fudbal i njegovi navijači.

Pred pritiscima koje trpimo više od dvije godine, danas preovladavaju zakon, razum i sloboda. I iz tog razloga, Real Madrid će nastaviti da radi za dobrobit fudbala.

Kao što smo pre skoro sedamdeset godina napravili suštinski korak u istoriji fudbala stvaranjem Evropskog kupa, danas ponovo imamo dužnost i odgovornost da evropskom fudbalu damo novi podsticaj koji mu je tako potreban. A da bismo to postigli, nastavićemo da branimo moderan projekat, potpuno kompatibilan sa nacionalnim takmičenjima, otvoren za sve, zasnovan na sportskim zaslugama i koji će efektivno nametnuti poštovanje finansijskog fer-pleja. Projekat koji će donijeti ekonomsku održivost za sve klubove i koji će prije svega zaštititi igrače i oduševiti navijače širom sveta“, stoji u saopštenju Real Madrida.

I u Barseloni su objavili saopštenje kojim pozdravljaju odluku suda.

„Barselona izražava zadovoljstvo odlukom Evropskog suda pravde u kojoj je projekat Superlige Evrope predložen od kompanije A 22 prihvaćen. Kao jedan od entiteta u promociji Superlige, Barselona smatra da odluka otvara put novom fudbalskom takmičenju visokog nivoa u Evropi koje prkosi monopolu u svjetskom fudbalu, uz želju da ponudimo predlog dijaloga o tome šta bi evropski model takmičenja trebalo da bude ubuduće“, poručuju iz Barselone.

Treći španski velikan, koji je napustio i ranije ideju o Super ligi, Atletiko Madrid, ostaje pri svom stavi da neće učestvovati ni u novoj varijanti, uprkos odluci suda.

“Mi ćemo braniti evropsku fudbalsku familiju i interese domaćih prvenstava, i pobinućemo se da se za evropska takmičenja klubovi bore na terenu, kao i do sada”, poručuju iz Atletika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve