Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

RAT U HUMSKOJ SE NASTAVLJA: FK Partizan istupio iz Jugoslovenskog sportskog društva

Uprava Fudbalskog kluba Partizan donijela je odluku o istupanju iz Sportskog društva Partizan nakon što je imenovana privremena uprava ovog kluba.

Podanička uprava FK Partizan, predvođena marionetama Aleksandra Vučića, Miloradom Vučelićem i Milošom Vazurom povukla je očajnički potez koji još više usložava, ionako tešku situaciju u fudbalskom klubu, ali i kompletnom JSD Partizan.

Uprava Fudbalskog kluba Partizan donijela je odluku o istupanju iz Sportskog društva Partizan nakon što je imenovana privremena uprava ovog kluba.

To praktično znači da nijedna odluka Jugoslovenskog sportskog društva više nema nikako utemeljenje ili primjenu na fudbalski klub Partizan. Jer, Statut dozvoljava da se svaka udružena sekcija iz JSD može i iz njega isto tako razdružiti. Međutim, ova odluka će za sobom donijeti i niz nejasnoća, pre svega gde će fudbalski klub Partizan ubuduće “stanovati”, odnosno igrati svoje mečeve, jer je JSD Partizan vlasnik nad svom imovinom članova, pa i nad stadionom u Humskoj.

Samim tim, ukoliko, recimo, čelnici fudbalskog kluba ne budu željeli da se isele iz prostorija, Upravmi odbor JSD to mogu da učine težim putem tako što će pozvati organe reda i iseliti ih nasilno.

Svašta se u Humskoj dešavalo od 2012. godine otkako je vlast u Srbiji preuzeo Aleksandar Vučić, koji je preko svojih poslušnika ubacio gomilu izdajnika i svojih poltrona u sve klubove JSD Partizan, a potom počeo sa urušavanjem najtrofejnijeg srpskog sportskog društva.

Milorad Vučelić sa jedne, i Ostoja Mijailović sa druge strane vjerne su sluge Aleksandra Vučića i odani su samo SNS i interesima te političko-finansijske oligarhije koja imasamo jedan zadatak – da velikom voždu, Vučiću, ispune svaku želju, čak i kada su u pitanju sportska takmičenja i funkcionisanje klubova JSD Partizan.

Cilj Vučića je da urušavanjem institucije JSD Partizan i njenog finansijski najmočnijeg kluba, fudbalskog, dokusuri Partizan koji bi vrlo brzo trebao da nestane sa sportske scene kada se sa stadiona u Humskoj iseli prvo FK Partizan, a potom limar iz prislonice, stadion stavi pod hipoteku za neki od svojih briljantnih kreditnih zaduženja kako bi platio porez ili izveo neki svoj novi finansijski marifetluk.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve