Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizan duguje fudbalerima, Vazura dijeli moralne lekcije

Duljaj je saopštio da igračima duguje novac, da neko možda nema deci za mleko, da nekom preti iseljavanje iz rentiranog stana.

Igor Duljaj je u emotivnom rastrojstvu poslije pobjede nad Spartakom u Subotici (3:0) optužio čelnike kluba da su odgovorni za lošu finansijsku situaciju u klubu.

Duljaj je saopštio da igračima duguje novac, da neko možda nema deci za mleko, da nekom preti iseljavanje iz rentiranog stana.

Tek nakon dva dana reagovao je direktor Partizana Miloš Vazura, kojeg ljudi u klubu i oko njega optužuju za mnoge neprimjerene radnje, pa i za raskalašan život na putovanjima tokom kojih posjećuje kuće sa crvenim fenjerima.

Vazura je prvi progovorio o situaciji u klubu i priznao da postoje dugovanja prema fudbalerima koji ove sezone igraju za Partizan. Vazura je nezadovoljan javnim istupom trenera i on bi očigledno bio srećniji da se sve stavi ispod tepiha.

“Nažalost javnost nije mjesto za ovakve priče, to je nešto što se rješava unutar kuće. U srijedu, dva dana prije utakmice sa Spartakom imali smo u klubu sastanak sa igračima, preciznije sa kapitenom i zamjenicima kapitena i tada je napravljen dogovor za dalje, niko nije sa sastanka otišao nezadovoljan ili sa zamjerkama”, počeo je priču Vazura.

Što se tiče dugovanja prema igračima…

“Zaista ne znam zašto je Duljaj rekao da igrače isteruju iz stana, da nemaju za mlijeko, kada to nikako nema veze sa činjeničnim stanjem. Jedna grupa, ona koja je u klubu bila i prije prelaznog roka je plate dobila 15.septembra, dok su deset dana kasnije, 25. u mjesecu zarade podigli novi igrači, njih 11. Praktično se novajlijama ništa ne duguje. Mjesečna primanja igrača su od 10.000 do 50.000 eura u zavisnosti od jačine ugovora. Novi igrači su u prethodna tri mjeseca inkasirali između 100.000 i 160.000 eura. Postoje dugovanja prema igračima koji su bili u klubu prije ovog prelaznog roka, od toga niko ne bježi, ali ona nisu takva da nekome ugrožavaju egzistenciju”.

Direktor Partizana i ne pomišlja da prihvati odgovornost zbog dugovanja, već nastavlja da dijeli moralne lekcije u javnosti, umjesto da prihvati dio krivice zbog lošeg stanja u klubu, jer se pokazuj već godinama da je nesposoban kao i većina kadrova koji dolaze iz SNS-a.

“Provjeravali smo kirije svih igrača i nikome ne prijeti izbacivanje iz stana. Javnost takođe mora da zna da igrači potpisuju ugovore sa stanodavcima, a da u sklopu ugovorne obaveze postoje sredstva namjenjena za to. Klub ne plača igračima kirije, oni to čine sami”, istakao je Miloš Vazura, direktor Partizana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve