Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Rasmusen: Ovo prvenstvo je pokazalo da smo naučili dosta

Novi selektor Kim Rasmusen bio je uspješan na svom debitantskom takmičenju na klupi ''lavica'', koje je preuzeo desetak dana prije početka prvestva

Na Evropsko prvenstvo su krenule bez velikih najava, sa željom da bez tri igračice iz startne postave sa Svjetskog prvenstva u Japanu prošle godine izbore plasman u glavnu rundu, time i priliku da odigraju još tri meča, koja bi poslužila za bolje upoznavanje sa načinom rada novog selektora Kima Rasmusena i uigravanje za olimpijski kvalifikacioni turnir.

Ne samo da su ispunile taj cilj, ”lavice” su igrama u Danskoj ponovo oduševile rukometnu javnost i navijače, u šest mečeva imale su samo dva loša poluvremena (drugo protiv Danske i prvo protiv Španije), čime su pokazale da i dalje imaju karakter i kvalitet da pariraju velesilama.

Igra je na kraju bila i bolja od rezultata, nedostajalo je i sreće, naročito u duelima protiv Francuske i Rusije da bi se otišlo korak dalje i u borbu za medalju.

Novi selektor Kim Rasmusen bio je uspješan na svom debitantskom takmičenju na klupi ”lavica”, koje je preuzeo desetak dana prije početka prvestva.

– Ovo je bilo novo iskustvo za mene, nijesam znao što mogu da očekujem. Znao sam da su ove djevojke uradile sjajne stvari sa prethodnim selektorom Johansonom. Uvijek je teško preuzeti ekipu od trenera koga su djevojke voljele. Ali želio sam da pokažem respekt prema djevojkama, one su me dočekale raširenih ruku i učinile da se osjećam kao dio tima, da budem najbolji trener koji mogu biti. Ovo je bio možda i najteži zadatak koji sam imao u životu, jer sam imao samo sedam dana da pripremim ekipu. Imao sam veliku podršku od Bojane Popović i Gojka Vučinića, koji imaju veliko iskustvo sa igračicama i golmankama. Ovo nijesmo mogli da ostvarimo bez svih koji su dio ovog tima. Kada se osjećate dobro, onda su i izdanja bolja, rekao je Rasmusen.

Osim domaćina Danske u drugom kolu grupne faze, nijedan protivnik nije nadigrao Crnu Goru. ”Lavice” su pokazale karakter u svim mečevima, naročito u posljednjem protiv Španije, kada su se vratile iz minusa od osam golova i izborile veliki remi. Upravo je to i sjajna najava za najveći izazov ove generacije, a to je olimpijski kvalifikacioni turnir koji se u martu naredne godine igra u Podgorici.

– U rukometu uvijek ima uspona i padova, to se vidjelo protiv Francuske, Rusije i Španije. U duelu protiv Španije smo se vratili nakon minusa od osam golova, što takođe, pokazuje nešto. Nedostaje nam nekoliko ključnih igračica, i dalje se upoznajemo, potrebno je još vremena da pronađemo balans i da se još bolje upoznamo, ali ovo prvenstvo je pokazalo da smo naučili dosta. Do marta i olimpijskih kvalifikacija ću pratiti izdanja svih igračica u klubovima, biću srećan ukoliko budem imao više djevojaka u izboru za tim. Zadovoljan sam sa ovim djevojkama, ali što je više moguće igračica treba da bude dio ovog tima, zaključio je selektor ”lavica”.

Da je Crna Gora od starta morala najtežim putem govori i to što su dva protivnika iz grupne faze izborila plasman u polufinale – Francuska će za finale igrati protiv senzacije šampionata – Hrvatske, dok će Danska pokušati da zaustavi sjajnu Norvešku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve