Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Rafael Nadal ne igra na Australijan openu

Nadal se poslije pregleda već vratio u rodnu Španiju, gdje će nastaviti liječenje do povratka na teren.

Vratio se Španac Rafael Nadal na teniske terene, poslije skoro godinu dana pauze, ali je poražen u četvrtfinalu ATP turnira u Brizbejnu i obnovio povredu.

Nakon poraza Nadal je pričao o povredi mišića koja mu je pravila probleme tokon igre, a ispostavilo se da će ga ona ponovo odvojiti od terena.

Nekada najbolji teniser svijeta saopštio je putem društvenih mreža da odustaje od nastupa na ovogodišnjem Australijan openu nakon rezultata pregleda i urađene magnetne rezonance.

Nadal se poslije pregleda već vratio u rodnu Španiju, gdje će nastaviti liječenje do povratka na teren.

“Zdravo svima, tokom mog posljednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn otišao sam na magnetnu rezonancu koja je pokazala mirko rupturu mišića, ne na istom dijelu na kojem je postojala povreda, što su dobre vesti. Trenutno ipak nisam spreman da se takmičima na maksimalnom nivou koji podrazumjeva mečeve od pet setova. Letim nazad za Španiju gdje ću ići kod doktora i dobiti adekvatnu terapiju i odmoriti se”, napisao je Nadal.

Nadal je izvan teniskih terena proveo gotovo godinu dana, pošto je posljednji put igrao prošle godine na Australijan openu kada je eliminisan već u drugom kolu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve