Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Idemo korak po korak, moramo da budemo maksimalno fokusirani

Rival u polufinalu je Sloga. Radović prihvata ulogu favorita, ali poziva na oprez

Trener košarkašica Budućnosti Vladan Radović kazao je da će ekipa na finalnom turniru WABA lige u Podgorici ići korak po korak, te da će dati sve od sebe da stigne do druge titule u regonalnom takmičenju.

On je istakao da je organizacija završnog turnira zahtjevna, ali da je olakšavajuća okolnost što je uprava kluba iskusna po tom pitanju.

“Vidjeli ste prošle sezone koji je trud potreban  da se organizuje završni turnir, ali ljudi iz kluba su iskusni po tom pitanju. Vjerujem da će biti još bolje nego prošle godine. Vjerujem da ćemo svi zajedno biti na nivou, kako mi na terenu, tako i oni u organizaciji. Podrška nam je jako značajna, nije lako u manje atraktivnim sportovima, kao što je ženska košarka dovesti mnogo navijača. Velika je to brojka, da u dva dana dođe 5000 ljudi, čestitam svima iz klube na tome”, kazao je Radović gostujući u emisiji “Dobro jutro Crna Gora”.

Rival u polufinalu je Sloga. Radović prihvata ulogu favorita, ali poziva na oprez.

“Sloga je dobro koncipirana ekipa, imaju dosta iskusnu ekipu. Ne smijemo da ih potcijenimo, iako prihvatamo ulogu favorita. U gostima smo ih jedva pobijedili, tako da će biti jako zahtjevno. Idemo korak po korak, ali ne smijemo da glavom budemo u finalu”, istakao je Radović.

Ukoliko prođu finale, “vučice” će pokušati da se revanširaju Celju za proaz u prošlogodišnjem finalu. Slovenkinje u drugom polufinalu igraju sa Orlovima i takođe su favoriti.

“Celje je jako dobro organizovan klub, sa trenerom koji dugo radi tamo. Ozbiljan su protivnik, mi smo u prošlogidišnjem finalu bili vlizu da ih pobijedimo. Imaju tri odlične strankinje, moramo da odgovorimo čvrstinom i da budemo maksimalno fokusirani”, istakao je trener Podgoričanki.

Kazao je da posebno mora da vodi računa da ekipa psihološki bude spremna za iskušenja na finalnom turniru.

“Teško je spremiti ekipu psihološki, jer imamo dosta mladih igračica. One su i ranije bile dio tima, ali nije isto kada igrate uz iskusnije i kada treba da bude nosioci igre. To je prvi i osnovni dio mog posla na ovom turniru. Na kup takmičenjima ima uvijek iznenađenja. Moramo biti čvrsti u odbrani, to će nam donijeti sigurnost u napadu”, kazao je Radović.

On se osvrnuo na problem, koji generalno ima crnogorski sport, a to je mala baza. Poručio je da sistem koji je postavljen u klubu daje odlične rezultate, jer su za pet godina kompletnu ekipu promijenili, a opet su u vrhu regionalne košarke.

“Imamo malu bazu, nije realno da imamo četiri kluba. Ja sam imao ideju da se okupimo u jednom klubu. Naš sistem daje rezultate, za ovih pet godina smo kompletno promijenili ekipu, a opet imamo kontinuitet dobrih rezultata. Mi želimo da igračice koje su u našim filijalama da budu lideri , te da ih tako spremamo za prelazak u Budućnost. Vodio sam B reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i jako je važno da imamo generaciju koja raste zajedno”, kazao je Radović.

Koliko se dobro radi, pokazuju transferi Marije Leković u Fenerbahče i Dragane Živković u Rumuniju.

“Mi smo realizvali dva transfera u Fenerbahče, pošto su tamo otišli Marija Leković i Mina Đorđević, koji je evroligaška ekipa. Dragana Živković je otišla u Rumuniju. Leković je došla na insitriranje Marine Maljković, sigurno da je poremetio njen odlazak, ali vjerujem da će ona to prebrodit. Volio bih da imamo još više utakmica, to je dobro za razvoj igračica”, zaključio je Radović.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve