Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Radović: Crna Gora treba da se ponosi grupom momaka sa kojom radim

''Sjedinjene Američke Države i Grčka su daleko, najvažnije da razmišljamo o prvoj narednoj utakmici'', istakao je Radović

Odbrojavanje je počelo, muška košarkaška reprezentacija narednog petka počinje nastup na Mundobasketu.

“Crveni” su u grupi sa Litvanijom, Egiptom i Meksikom koji je prvi protivnik u Manili.

Selektor Boško Radović nema dilemu da Crna Gora ima kvalitet i hemiju u timu da bude konkurentna…

“Imamo ozbiljnu grupu momaka sa kojima treba da se ponosi Crna Gora. Ne mislim samo na one koji idu na Mundobasket, već na sve koji su prošli kvalifikacije i pripreme. Rade vrijedno i posvećeno, a najvažnije je da imaju ozbiljan odnos prema reprezentaciji, dresu i državi. Mislim da su to momci koji mogu da rade i da ih poželi svaka reprezentavija i klub”, rekao je Radović.

Želja je da se prođe grupa, onda bi Crna Gora između ostalih igrala sa Sjedinjenim Američkim Državama.

“Svi u podsvijesti želimo i razmišljamo o tome da prođemo grupu, o utakmici sa drim-timom, ali idemo dan po dan – svi koji smo unutar reprezentacije stojimo čvrsto na zemlji. Sjedinjene Američke Države i Grčka su daleko, najvažnije da razmišljamo o prvoj narednoj utakmici”, istakao je Radović.

“Ovdje sam tri i po godine, prvi put smo u najjačem sastavu. Ova reprezentacija ima širok napadački repretorar, a od kada sam ja selektor najširi. Imamo unutrašnju igru, pik’en’rol. Prvi put imamo široku lepezu napadačkih stvari”.

Odbrana je, ipak, nešto na čemu mora da se radi.

“Moramo malo sve da pritegnemo u defanzivni, da ispravimo neke detalje i principe. Napad je dobro funkconisao, moramo odbranu da utegnemo”, jasan je Radović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve