Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Prva meč lopta Crvene zvezde za treće mjesto

Sve oči regiona uprte su u fudbalere Crvene zvezde koji nakon tri utakmice imaju jedan bod i prema prognozama UEFA samo devet posto prilike da prođe u osminu finala Lige šampiona.

Utakmicama četvrtog kola, u grupama E, F, G i H, večeras će biti nastavljeno takmičenje u Ligi šampiona. Dva tima mogla bi da “ovjere” plasman u nokaut fazu.

Sve oči regiona uprte su u fudbalere Crvene zvezde koji nakon tri utakmice imaju jedan bod i prema prognozama UEFA samo devet posto prilike da prođe u osminu finala Lige šampiona.
U istoriji ovog takmičenja d 2003. godine kada je ustanovljen ovakav format Lige šampiona prošlo je samo osam ekipa koje su u pra tri kola osvojila samo bod, dok se njih 53 oprostilo od evropske elite.
Crvena zvezda u dosadašnjem dijelu sezone nije pružila ni izbliza ono što se od njih očekivalo i što se najavljivalo tokom ljeta kada je pričano o velikim ambicijama na evropskoj sceni, a za takav cilj su uzalud potrošene desetine miliona eura.
Posebno je razočareje trener Barak Bahar na kojeg je Zvezdan Terzić potrošio milione eura,a ispostavilo se da je kupio mačka u vreći.
Bahar je prošle godine sa Makabijem eliminisao Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Terzić je odmah povjerovao da se radi o čudotvorcu, a ispostavilo se da su transfer dogovarala dva fudbalska liliputanca, jedan trenerski i jedan zalutao iz miljea beogradskog podzemlja.
Očekuje se da drugi meč u grupi G Mančester siti rutninski savlada Jang bojs, koji je od evropskog šampiona i u Bernu poražen sa 3:1.
Ipak, Mančester siti očekuje mnogo velikih mečeva u nastavku sezone, tako da nije nemoguće da protiv švajcarskog šampiona Pepe Gvardiola izvede kombinovan tim.

 

“Svaka utakmica je važna. Vjerujem u sebe i moj stručni štab, kao i sve igrače. Pokazali smo u mnogim momentima prve utakmice sa Lajpcigom da možemo da igramo sa Njemcima. Počeli smo odlično drugo poluvrijeme, pokazali da možemo. Lajpcig ima vrlo brze igrače, veoma je  kvalitetan tim. Na nama je da pokušamo to da neutrališemo kvalitet rivala”, kaže Barak Bahar, šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Trener Jang bojsa vjeruje da u Beogradu njegv Lajpcig može do trijumfa i da na taj način definitivno obezbijedi plasman u osminu finala Lige šampiona.

“Imamo u timu igrače koji su igrali u ovakvoj  atmosferi. Tako da su upoznati sa onim što može da ih očekuje. Naravno da će navijači Zvezde napraviti posebnu atmosferu. Odnos kluba i navijača je ovde poseban, oni žive i pate sa Zvezdom. Moraćemo da se izborimo sa svim tim, potom i usprotivimo ukoliko želimo da se radujemo na kraju”,a kezao je pred utakmicu Roze.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve