Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Problemi za ajkule: Spaića muči rame, neizvjestan za Roterdam

Centar crnogorske vaterpolo reprezentacije osjetio je prije nekoliko dana bol u ramenu, a nakon detaljnih analiza utvrđena je ruptura i opasnost od kidanja tetive

Vladan Spaić upitan je za kvalifikacioni olimpijski turnir u Roterdamu.

Centar crnogorske vaterpolo reprezentacije osjetio je prije nekoliko dana bol u ramenu, a nakon detaljnih analiza utvrđena je ruptura i opasnost od kidanja tetive.

– Medicinski tim radi sve da me oporavi i sanira problem koliko je to moguće. Moja želja nije upitna da pomognem ekipi u Roterdamu. Nadam se da će na kraju sve ovo dobro da ispadne, ali nažalost, ne znam kolike su šanse da igram i pomognem timu. Kakav god ishod bio, vjerujem u moje saigrače, poručio je naš reprezentativac.

Spaić kaže da je ruptura velika.

– Moglo bi da dođe do kidanja tetive, zato je ogroman rizik. Moja želja je velika, ali treba gledati samo ono što ekipi može dobro da donese. Treba biti svjestan da nas u osam dana čeka osam utakmica, što je ogroman napor.

Ovaj sjajni igrač, od ove sezone član Marseja, istakao je izuzetnu atmosferu, kvalitetan rad kompletne ekipe.

– Svima je teško zbog situacije, ali znamo zbog čega smo ovdje i da samo kvalitetnim radom možemo daleko da doguramo. Prihvatili smo sve obaveze na pravi način, maksimalno smo fokusirani, jer želimo da dođemo do cilja. Trenutno se bavimo rivalima i na treninzima je taktika u prvom planu. S obzirom na to da je malo vremena ostalo do početka turnira i ukupno je malo vremena, cilj je da igrače koji su imali tešku polusezonu, što bolje oporavimo.

Nekadašnji prvotimac Jadrana vidi u Grčkoj najveću opasnost.

– Čeka nas ozbiljan rival za prvo mjesto. Ali najvažniji je ono što dolazi nakon grupne faze. Prvo četvrfinale kao najveća opasnost i rizik. U utakmicama na ispadanje svako vidi šansu. Postoji opasnost od lošeg dana, a svjesni smo da i od momenta ili sitnice sve zavisi. U ovakvim mečevima nema izrazitog favorita, jer je ulog najveći, napomenuo je Spaić.

Naš reprezentativac zahvalan je gradu Podgorici na svemu.

– Imamo izvanredne uslove za rad na bazenu. Zahvalni smo hotelu i osoblju ”Perla” gdje su nam omogućeni najbolji uslovi.

Vaterpolo tim u četvrtak putuje za Holandiju. Kvalifikacioni turnir za Tokio počinje 14. februara.

”Ajkule” su u grupi sa Turskom, Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija. Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će najbolje tri izboriti plasman na Olimpijske igre.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve