Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Pripreme za Eurobasket: Brine povreda Dubljević, ali radi se zaista dobro

Jasno je da su pripreme ušle u završnu fazu, da kreće finalizacija i posljednje sređivanja za izazov, koji se čekao i za koji se borio ovaj tim kroz naporni kvalifikacioni ciklus

Košarkašice Crne Gore još ove sedmice biće u Podgorici, a onda u nedjelju veče putuju za Valensiju, gdje će 17. juna odigrati prvi meč na Eurobasketu.

Jasno je da su pripreme ušle u završnu fazu, da kreće finalizacija i posljednje sređivanja za izazov, koji se čekao i za koji se borio ovaj tim kroz naporni kvalifikacioni ciklus.

”Crvene” su više od mjesec već u trenažnom procesu, odigrale su i šest pripremnih mečeva, a nakon poraza od Slovenije (dva puta) i Hrvatske (dva puta), naše dame proteklog vikenda u dva dana dva puta savladale su selekciju Bosne i Hercegovine.

Baš ti posljednji mečevi pokazali su napredak u igri našeg tima, bilo je dosta pozitivnih stvari, a iako još nijesmo kompletni, jasno je da je igra bila bolja nego na prethodnim pripremnim duelima, što uliva optimizam pred šampionat Evrope.

– Radimo zaista dobro. Imamo odlične uslove i svaki dan želimo da iskoristimo maksimalno. Utakmice protiv Bosne i Hercegovine, koja je dobra reprezentacija, svakako da su nam značile i ulile dodatni optimizam. Vidjeli smo napredak, pokazale dosta toga, a raduje da smo i u drugoj utakmici uspjele da se vratimo, iako smo imale veliki zaostatak, objasnila je Kristina Raković, krilni centar Crne Gore.

Za razliku od prethodnih mečeva Crna Gora je imala u timu Milicu Jovanović, koja se vraća u ritam, ali ono što brine svakako je činjenica da nijedan od šest mečeva nije odigrala Jelena Dubljević, koja je već duži period pod posebnih režimom treninga zbog povrede.

Šampionat Evrope se bliži, ali se u našem nacionalnom timu nadaju da će se povrede sanirati, jer osim Dubljević, protiv Bosne i Hercegovine nije bilo ni Jovane Pašić, a još jednom nije bilo Sofije Živaljević, koja je tokom priprema imala problem sa korona virusom.

– Nadam se da ćemo se kompletirati i da ćemo u najjačem sastavu biti na prvenstvu Evrope. Do tada ostaje da radimo, da se spremamo, postoje još neki detalji koji stručni štab želi da odradimo i nadam se da ćemo sve zahtjeve ispuniti. Svjesne smo da nas čeka veliki izazov, ali kao i uvijek imamo ogroman motiv da se pokažemo u što boljem svjetlu, dodala je mlada Dragana Živković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve