Nedjelja, 26 Maja, 2024
Rubrika:

Preporod Jezera, od opstanka do borbe za Evropu

Posljednja je stigla protiv Dečića, nakon preokreta u Tuzima (2:1), za veliki skok na tabeli izabranika Mladena Lambulića koji su šesti, na ''plus devet'' od zone baraža

Proljećni preporod Jezera koje više nije kandidat za selidbu u niži rang…

Plavljani su vezali sedam utakmica bez poraza, a u tom nizu ostvarili su četiri pobjede zaredom.

Posljednja je stigla protiv Dečića, nakon preokreta u Tuzima (2:1), za veliki skok na tabeli izabranika Mladena Lambulića koji su šesti, na ,,plus devet“ od zone baraža.

“„Zimovali“ smo na poziciji koja vodi u doigravanje, mnogi su mislili da teško možemo da se izvučemo, ali pokazali smo koliko smo dobra ekipa. Po formi – jedna od najboljih u ligi. Nakon niza uspješnih rezultata izdigli smo se na tabeli. Imamo dobru bodovnu zalihu i vjerujem da ćemo ispuniti cilj, a to je opstanak bez baraža”m za Pobjedu je rekao Nikola Đurković.

Upravo je dvadeset osmogodišnji vezista jedan od najzaslužnijih za pobjedu u Tuzima.

Đurković je dao spektakularan gol iz daljine – za 1:1 u 66. minutu. Nije prošlo mnogo – preokret je potpisao momak o kojem se priča, argentinski napadač Rodrigo Faust koji je na deset ligaških nastupa potpisao devet pogodaka.

Ogroman posao sa pojačanjima u januarskom prelaznom roku napravilo je rukovodstvo Plavljana.

Faust ima nestvaran učinak ne samo za crnogorske prilike, a nije jedini koji je podigao kvalitet prvoligaša sa sjevera.

“Faust je najbolji napadač sa kojim sam igrao. On ne daje samo golove, nego i odlično igra u polju. Mnogo znači njegov dolazak. Tu je i Bošnjak, kao i povratnik Radunović sa kojima smo mnogo dobili. Iza nas su odlične pripreme u Budvi, trener Lambulić radi kvalitetan posao, uprava i navijači su uz nas, imamo sjajnu atmosferu. Sve se poklopilo. Žao mi je samo što zimska pojačanja nijesu sa nama od početka sezone. U ovakvom sastavu, vjerujem da bismo se borili za Evropu”, ističe Đurković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve