Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Poraženi će morati protiv Hrvatske u osmini finala

Pobjednik će igrati protiv Japana za plasman u četvrtfinale, dok će poraženi morati da ukrsti koplja sa selekcijom Hrvatske, koja je aktuelni evropski šampion iz Splita prošle godine.

Reprezentacije Crne Gore i Srbije odigraće u petak ujutro u 5.00 časova po našem vremenu jedan od derbija Svjetskog prvenstva za vaterpoliste u Fukuoki.

Srbija je trofejnija selekcija, ali je posljednje vrijeme, nakon smjene generacija, pokazala dosta slabosti u igračkom pogotovo organizacionom smislu, tako da je Crna Gora možda i blagi favorit u meču za drugo mjesto u grupi D.

Pobjednik će igrati protiv Japana za plasman u četvrtfinale, dok će poraženi morati da ukrsti koplja sa selekcijom Hrvatske, koja je aktuelni evropski šampion iz Splita prošle godine.

“Ni Srbija, ni mi, ne želimo da u osmini finala igramo protiv aktuelnog šampiona Evrope, već da imamo lakši put do napeg cilja, a to je četvrtfinale”, poručio je jedan od mlađih u našoj reprezentaciji Aljoša Mačić.

Utisak je da Hrvatska u ovom trenutku ima najbolji tim od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije i da će u četvrtfinale baz obzira ko joj bude rival – Crna Gora ili Srbija, zato izabranike Ivice Tucka treba izbjeći.

S druge strane Srbija ima kvaliten, ali je došlo do ozbiljnih razmirica u VSS, ali i u timu, koji su prouzrokovali neke neočekivane otkaze.

Ipak, i pored toga Srbija želi borbu za medalje, baš kao i Crna Gora.

“Biće to direktna borba za drugo mjesto i nadam se da ćemo uspjeti da zaustavimo njihovu tranziciju i da ćemo obrnuti tok utakmica u našu korist. Svakako igrač više, koji nas nije išao protiv Španije. Ali pripremali smo se, znamo se i nadam se da ćemo biti što efikasniji i na kraju slaviti pobjedu”, zaključio je Mačić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve