Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Zdravlje, pa onda cilj

Popović je još u petak počela da radi sa mlađim igračicama i reprezentativkama Katarinom Džaferović i Nikolinom Vukčević, kojima su se juče priključile Francuskinja Alison Pino, nakon što je napravila pauzu zbog povrede nosa (nije učestovala na EP), a dan ranije Itana Grbić

Budućnost i Bojanom Popović krenuli su sa radom za drugi dio sezone u Ligi šampiona, ali bez Andree Lekić koja se povrijedila na Evropskom prvenstvu u dresu reprezentacije Srbije.

Sa srednjeg beka ”plave” će napadati oslabljene, ali to je šansa i za neke mlađe, uz Itanu Grbić, da dobiju zlatne minuta u elitnom takmičenju.

Ekipa još nije kompletirana, čekaju se neke djevojke koje su nakon Danske dobile sedmicu odmora.

Istina, Popović je još u petak počela da radi sa mlađim igračicama i reprezentativkama Katarinom Džaferović i Nikolinom Vukčević, kojima su se juče priključile Francuskinja Alison Pino, nakon što je napravila pauzu zbog povrede nosa (nije učestovala na EP), a dan ranije Itana Grbić.

– Počeli smo sa radom, uglavnom sa mlađom generacijom koja će biti priključena prvom timu, a postepeno će nam se priključivati djevojke koje su nastupale na Evropskom prvenstvu. Tokom sedmice sa nama će biti Ema Ramusović, Majda Mehmedović i Jovanka Radičević, a u subotu ćemo se kompletirati pred finale Kupa. Procijenićemo situaciju i odlučićemo ko će u nedjelju da nastupa u posljednjoj utakmici u ovoj godini, kazala je Popović, koja će devetog januara u Podgorici, u meču sa Borusijom Dortmund, debitovati na klupi ”plavih” na mjesto prvog trenera.

Pod znakom pitanja je Ruskinja Valerija Maslova koja je na EP sa Rusijom osvojila peto mjesto. Mlada ljevakinja od ranije ima problema sa ramenom, ali se u klubu nadaju da će zauzeti mjesto u sastavu.

– Situacija je neizvjesna oko Valerije, čekamo rezultate. Na poziciji bekova tu su Alison, Itana i Kaća, a vjerujem da će i Valerija biti zdrava. Uključićemo i mlađe igračice, godište 2002/03, kao što smo uradili na startu Lige šampiona protiv Podravke. Nadam se da će i one dati doprinos, istakla je Popović.

”Plave” će raditi do 31. decembra, a nakon kraće pauze (dva dana) krenuće u finiš priprema za Ligu šampiona.

Do sada su odigrale sedam mečeva (preskočile Valčeu i Đer jer su ove ekipe tražile odlaganje zbog kovida-19), a učinak je dvije pobjede, remi i četiri poraza.

– Ovo je maksimalna pauza koju smo dali djevojkama. Nema puno mjesta za odmor, jer Liga šampiona kreće ranije. Nadam se da će nas zdravlje poslužiti, sa dovoljnim brojem igračica za treninge i da ćemo polako da sklapamo stvari, jasna je Popović.

Bojana je na EP u Danskoj bila pomoćnica selektoru Kimu Rasmusenu, ali je sada očekuje samostalan rad, kao prvi stručnjak.

“U suštini na kraju je sve završeno na najbolji način. Prvo EP je završeno, a osim Andree svi su ostali zdravi. Ostaje žal veliki zbog Andreine povrede na početku prvenstva. Za nju je sezona završena, što je velika šteta za naš klub. Okrenućemo se mlađim igračicama, koje će sa Itanom, probati da pokriju ovo mjesto i da daju maksimum. I kroz pet minuta na terenu, u ovakvom takmičenju, mogu da se grade, kazala je Popović.

Rukometašice Budućnosti čeka težak posao u Ligi šampiona. Blizu su cilja da prođu dalje, a put do završnice je dug i nepredvidljiv.

U velikoj mjeri uspjeh će zavisti od zdravstvenog biltena, koji od avgusta nije išao od ruke podgoričkoj ekipi. ‘

‘Plave” su veći dio Lige šampiona igrale oslabljene, a na premijeri u Koprivnici nastupale su bez 11 prvotimki.

U tom periodu za ”plave” je igrala predsjednica Radmila Petrović i gro mlađih koje su članice Budućnosti II.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve