Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Počeo prvi Međunarodni rukometni kamp Jovanke Radičević u Baru

Kamp je namijenjen talentovanim djevojčicama, uzrasta od 12 do 18 godina, a njegova osnovna misija je da polaznice nauči novim rukometnim vještinama, da unaprijedi njihov talenat, te da ih uz stručnu edukaciju iz oblasti sporta, psihologije i zdravih stilova života podstakne na poštovanje različitosti, razvoj timskog duha i saradnje

Prvi Međunarodni rukometni kamp za djevojčice proslavljene crnogorske rukometašice Jovanke Radičević počeo je u Baru, u suorganizaciji Opštine Bar i uz podršku privrednih partnera.

Kamp je namijenjen talentovanim djevojčicama, uzrasta od 12 do 18 godina, a njegova osnovna misija je da polaznice nauči novim rukometnim vještinama, da unaprijedi njihov talenat, te da ih uz stručnu edukaciju iz oblasti sporta, psihologije i zdravih stilova života podstakne na poštovanje različitosti, razvoj timskog duha i saradnje.

Otvaranje kampa

Polaznice prve grupe kampa i stručni štab koji će tokom predstojeće nedjelje posvećeno raditi sa njima pozdravio je, u ime grada domaćina, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

“Vjerujemo da ćete uživati u svemu što Bar nudi, ali prije svega u sportskoj infrastrukturi koja je, kao takva, jedan od preduslova za organizaciju ovakvih i sličnih sportskih događaja”, kazao je Raičević.

On je podsjetio na činjenicu da je Radičević sa crnogorskom reprezentacijom, kako je naglasila, na sva velika takmičenja polazila upravo iz grada pod Rumijom.

“Danas možemo zaključiti da je Bar mjesto uspjeha, pored već afirmisanog statusa koje mi, sa nivoa Opštine, želimo promovisati, a to je da je Bar mjesto života i mjesto sporta”, zaključio je Raičević.

Proslavljena crnogorska rukometna reprezentativka istakla je zadovoljstvo zbog prilike da Bar bude polazna tačka ovog sportsko-edukativnog kampa, koji je okupio najpoznatija rukometna imena poput Dragana Adžića, Itane Grbić, Anne Gros, Tatjane Brnović, ali i stručne trenere, kondicione trenere, te sportske psihologe.

Otvaranje kampa

“Moj san je danas ostvaren. Hvala vam što ste upravo vi dio mog prvog međunarodnog kampa. Sve što je prvo je posebno, ima određenu odgovornost i težinu i vjerujem da će ovaj kamp postati jedna ozbiljna tradicija i da ćemo se iz godine u godinu još više razvijati”, poručila je Radičević.

U sklopu programa otvaranja, Radičević je uručila i posebne zahvalnice partnerima koji su dali doprinos organizaciji kampa, u prvom redu Opštini Bar i predsjedniku Raičeviću, Branislavu Neneziću-predsjedniku Skupštine Opštine, kao i privrednim subjektima.

Kamp će, osim ove grupe polaznica, okupiti još jednu ekipu koja će od 26. juna do 3. jula biti u prilici da uči o rukometu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve