Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Pobjeda za bijeg iz opasne zone

Košarkaši Mornara Barsko zlato večeras (18 h) u ,,Topolici'' dočekuju MZT, u 19. kolu Admiralbet ABA lige

Do kraja ligaškog dijela ABA lige ostalo je još osam kola, a za Mornar Barsko zlato (ima i zaostali meč sa Igokeom) je večerašnja utakmica u ,,Topolici“ protiv MZT-a (18 časova), vjerovatno, ključna u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje direktno vodi u ABA2 ligu.

Barani trenutno imaju skor 5-12, odnosno dvije pobjede više od ,,fenjeraša“ MZT-a, koji u Bar stiže osokoljen velikom pobjedom kod kuće nad Cedevita Olimpijom. Skopljancima su na začelju tabele najbliži Borac (4-14), Mornar i Igokea (5-12), pa je jasno da će u duelima sa direktnim konkurentima tražiti šansu za pobjeda i bijeg sa posljednjeg mjesta. Dobra stvar za crnogorskog vicešampiona je što i Borac i Igokea treba da gostuju u Baru, pa Mornar može da izbjegne i baraž za opstanak.

U situaciji u kojoj abaligački status odavno nije bio pod većim rizikom, Mornar večeras ima imperativ pobjede, kojom bi, vjerovatno, osigurao ključnu prednost u odnosu na MZT. Ta prednost ne bi iznosila samo tri pobjede više, nego i bolji međusobni skor u slučaju istog broja bodova na tabeli, zahvaljujući pobjedi u Skoplju (94:77). Tada su, istina u sastavu Mornara bili Deron Rasel i Vladimir Mihailović, kojih sada nema (Rasel otišao u Galatasaraj, Mihailović je povrijeđen), već su u ekipi neki novi igrači – Gregor Glas, Radovan Đoković, Kristijan Džons i Džordan Goldvajer.

S obzirom na značaj meča, u barskom klubu su odlučili da širom otvore vrata ,,Topolice“, pa će protiv MZT-a, prvi put u sezoni, ulaz biti slobodan

– MZT nije više ista ekipa kao što je bila u prvom dijelu, dolaskom trenera Nikolića oni su dobili jednu novu energiju. Radi se o iskusnoj ekipi, koja koristi svaku grešku protivnika. Sigurno je da i njima i nama ova utakmica mnogo znači, pobjeda je neophodna za oba tima. Utakmica će biti tvrda, i ko bude pametniji i smireniji, mislim da ima više šansi da pobijedi – dodaje Pavićević.

Nakon dobre igre protiv Parizana u Beogradu (poraz je na kraju bio ubjedljiviji u odnosu na dešavanja na terenu u većem dijelu meča), Barani su u prošlom kolu doživjeli ubjedljiv poraz u Podgorici od SC Derbija.

– Ako ponovimo igru iz većeg dijela utakmice sa Partizanom, možemo da se nadamo pobjedi. Međutim, imali smo velike oscilacije u našoj igri u prošlom kolu protiv SC Derbija, to nije bilo ni nalik igri iz Beograda. Taj meč smo analizirali, vidjeli smo gdje smo griješili, a bilo je mnogo grešaka, i nadam se da ćemo spremni ući u meč sa MZT-om. Prije svega psihički treba da budemo spremni za ovakve utakmicu koje život znače. Nemamo drugih opcija, moramo da gledamo naprijedsamo pozitivno, i samo da vjerujemo u ono što radimo – zaključio je Pavićević.

Na strani Mornara je i tradicija, jer je dobio svih pet međusobnih mečeva protiv MZT-a, dva u Baru i tri u Skoplju.

– Igramo veoma bitnu utakmicu, možda i najbitniju ove sezone. MZT je veoma loše startovao, ali uz nekoliko pojačanja su na posljednjoj utakmici protiv Cedevita Olimpije pokazali da su potpuno druga ekipa, koja igra odličnu košarku. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za njih, da vidimo odakle nam prijeti najveća opasnost. Koristim priliku da pozovem sve navijače, da nas podrže i da zajedno, nadam se, slavimo – rekao je Milija Miković, krilni centar Mornara.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve