Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Plave sjutra dočekuju Valčeu u osmom kolu LŠ: Uželjele se rukometa i žele pobjedu

Biće to prvi meč naših šampionki još od 18. oktobra i pobjede protiv Borusije u Dortmundu, jer su dva vezana duela protiv Đera u Podgorici i gostovanje ekipi Valčea, odložena zbog pozitivnih slučajeva na korona virus u redovima rumunskog, odnosno mađarskog tima

Rukometašice Budućnosti u subotu dočekuju Valčeu u utakmici osmog kola Lige šampiona.

Mehmedović, Foto: ŽRK Budućnost

Biće to prvi meč naših šampionki još od 18. oktobra i pobjede protiv Borusije u Dortmundu, jer su dva vezana duela protiv Đera u Podgorici i gostovanje ekipi Valčea, odložena zbog pozitivnih slučajeva na korona virus u redovima rumunskog, odnosno mađarskog tima.

Budućnost je u dosadašnjih pet mečeva ostvarila pobjedu, remi i doživjela tri poraza i kao favorit očekuje duel protiv ekipe iz Rumunije koja je upisala sva četiri poraza.

“Kompletna sezona teška je za sve nas, zato svaku utakmicu željno iščekujemo i gledamo kao na praznik. Poslije dužeg perioda čeka nas jaka Valčea, ali i oni su imali problema sa koronom. Sa ove tačke gledišta teško je prognozirati, ali vjerujem u naš rad. Spremale smo se za ovu utakmicu, a sve djevojke koje su zdrave izaćiće na teren i daće sve od sebe”, kazala je Majda Mehmedović.

Mehmedović je napomenula da je teško držati fokus na probleme koji su evidentni.

“Teško je pripremati se, držati fokus. Spremale smo se koliko se moglo i koliko nas je bilo na treninzima. Očekujem jako tešku utakmicu, igrali smo sa njima i prošle godine, znamo koliko su borbene.”

Reprezentativka Crne Gore smatra da gostujući tim, bez obzira na probleme sa kojima se suočava sedmicama nazad, može da bude opasan.

“Biće nam teško da zaustavimo strpljivu i dugu igru u napadu, ali ako se postavimo dobro u odbrani i pomažemo jedna drugoj napravićemo im puno problema.”

Rumunska ekipa prošle sedmice završila je prvi turnir domaćeg šampionata. Četiri pobjede i poraz, bez najboljih, poziva na oprez.

“Alisija Fernandez i Kristina Liščević su glavna opasnost. Činjenica je da Rumunke neće doći u kompletnom sastavu, ali sigurno je da će biti teško. Ne samo zbog kvaliteta protivnika, već i zbog činjenice da smo imali dugu pauzu. Bez obzira na to očekujem pobjedu”, poručila je golmanka ,,plavih“ Armel Atingre.

Duga pauza, nada se Francuskinja na golu Budućnosti, neće ostaviti traga.

“Trenirali smo kvalitetno. Odigrale smo nekoliko utakmica između sebe. Djevojke imaju iskustva da se pripreme i ovim vanrednim okolnostima”, rekla je Atingre. Ekipa raste kako sezona odmiče, što je evidentno. Očekujem pobjedu koja bi bila važna u situaciji kada se ne zna da li će biti odigran meč protiv Đera narednog vikenda.

Tim iz Rumunije stiže danas autobusom u Podgoricu. Biće oslabljen, ali to ne umanjuje snagu ove ekipe koja njeguje brz rukomet. Valčea je, takođe, u situaciji da mora ozbiljno da razmišlja o bodovima i pozicuji koja bi ih odvela u naredni krug elitnog takmičenja. ,,Plave“ su te brige prebrodile sa trijumfom u Njemačkoj i remijem kod kuće sa Brestom.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve