Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Plave ponudile Valčei da oba meča igraju u Podgorici: Budućnost se uželjela igre

Naredni meč očekuju tek 14. novembra protiv Valčee u Podgorici. Ogromna pauza mogla bi da ostavi traga na igru našeg tima koji je, poslije problema sa koronom i odsustva velikog broja igračica, u posljednja dva meča uhvatio dobar takmičarski korak i osvojio tri boda.

Rukometašice Budućnosti posljednju utakmicu u Ligi šampiona odigrale su 18. oktobra u Njemačkoj sa Borusijom iz Dortmunda.

Budućnost, Foto: Žrkb.me

Naredni meč očekuju tek 14. novembra protiv Valčee u Podgorici. Ogromna pauza mogla bi da ostavi traga na igru našeg tima koji je, poslije problema sa koronom i odsustva velikog broja igračica, u posljednja dva meča uhvatio dobar takmičarski korak i osvojio tri boda.

“Zbog objektivnih razloga nijesmo igrali sa Đerom, a nakon pauze, odložen je meč sa rumunskom ekipom u gostima. Upravo nas sa Valčeom čeka naredne sedmice novi duel. Ponudili smo im da obje utakmice odigramo u Podgorici, istu opciju nam je Đer ponudio, ali nećemo prihvatiti. Mislim da ne treba baš toliko da se forsiramo, iako nam je želja bila da igramo što više utakmica. Veliki je rizik da u kratkom periodu igramo toliko utakmica, a nemamo ni rotaciju. Tanja Brnović je odsutna zbog povrede ramena i pod znakom je pitanja, a i Maslovu ponovo muči rame. Eto, jedino ako bi nam Valčea udovoljila da naredne sedmice igramo dvije utakmice, što će biti teško, jer im gori pod nogama. U suštini, čeka ih najvažnija utakmica kod kuće upravo protiv nas”, ispričao je trener Dragan Adžić.

Evropska rukometna federacija nije odredila termine novih odloženih mečeva, a kad god da budu, biće nakon Evropskog prvenstva koje počinje trećeg decembra. To mnogo ne mijenja, jer će gro igračica Budućnosti nastupati sa reprezentacijama na šampionatu Evrope.

“Mi ćemo sigurno do okupljanja reprezentacije odigrati dvije utakmice. I to će biti to. Jasno je da ima puno odloženih utakmica, a nama će biti problem otputovati u Rumuniju”.

Trener Adžić zadovoljan je zalaganjem ekipe na treninzima, a uprkos manjku mečeva i na neizvjesnost, optimizam je na nivou.

“Nemam zamjerke, koliko možemo radimo. Golmanka Armel se vratila do kraja, Itana je počela da trenira nakon teške sedmice, a nadam se da će se i ona i Tanja oporaviti do meča sa Valčeom. Pokušavamo srijedom i petkom da igramo na dva gola, dok mlađe igračice igraju crnogorsku ligu. Taman smo bili došli do nekog takmičarskog ritma poslije Njemačke, a sad se ponovo vraćamo nazad. Ali, kako nama, tako svima. Situacija nam ne dozvoljava za dan da planiramo, a ne za nekoliko sedmica. Koliko ćemo da igramo nije do nas”.

Vidi Adžić ogromne rezerve Budućnosti.

“Prije svega se nadam da ćemo podići još malo nivo uigranosti kroz mečeve sa Valčeom i Đerom. A ova ekipa, apsolutno ima ogromne rezerve”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve