Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Plan UEFA: Završnica Lige šampiona u avgustu po ubrzanom principu

UEFA je u ranijim obraćanjima istakla da je zdravlje svih na prvom mjestu, ali i da traži načine kao da na najpraktičniji način okončaju ovogodišnju sezonu kao i način na koji će odrediti početak naredne sezone koja će krenuti malo kasnije

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) razmatra plan po kojem bi završnica Lige šampiona i Liga Evrope bila odigrana u avgustu, po ubrzanom principu.

Pehar LŠ, Foto: UEFA

Po tom scenariju, kako prenosi londonski Miror, nacionalna klupska takmičenja morala bi biti završena najkasnije do kraja jula.

“Osnovna ideja je da se po okončanju pandemije korona virusa da prednost nacionalnim šampionatima, po dvije utakmice nedjeljno, a potom po istom principu odluče pobjednici dva evropska takmičenja”, piše Miror.

Navodi se da je plan da se klubovi u drugoj polovini maja vrate treninzima, a sredinom juna počnu sa odigravanjem utakmica.

Po tom scenariju do kraja jula završile bi se sve nacionalne lige.

UEFA je u ranijim obraćanjima istakla da je zdravlje svih na prvom mjestu, ali i da traži načine kao da na najpraktičniji način okončaju ovogodišnju sezonu kao i način na koji će odrediti početak naredne sezone koja će krenuti malo kasnije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve