Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Pioniri obećavaju maksimum u svakom meču

Uspješna je naša selekcija bila u pripremnim duelima. Pobijedila po dva puta vršnjake iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije

Slovenija će i ove godine biti domaćin nezvaničnog prvenstva Evrope za košarkaše do 14 godina.

Naši momci do 14 godina koje predvodi sa klupe Bojan Bakić oprobaće se sa vršnjacima sa starog kontinenta, nakon tri sedmice priprema.

“Dobro smo trenirali 20 dana u Tivtu. Radili su momci vrijedno, ovo je njihovo prvo zvanično takmičenje sa reprezentacijom koje će biti dobar pokazatelj našeg trenutnog stanja. Rivali su i košarkaške velesile, što će nma donijeti dosta jasnu sliku toga gdje se nalazimo”, ističe pomoćnik trenera Ivana Vujović.

Uspješna je naša selekcija bila u pripremnim duelima. Pobijedila po dva puta vršnjake iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

“Na tim utakmicama smo ono odrađeno do toga momenta probali da sprovedemo u djelo i napravimo blagu pripremu za prvenstvo. Ove momke krasi borba i želja sto ce sigurno biti naša prednost, a iz toga će doći brza kosarka sa dobrim trčanjem u oba smjera. Mislim da smo spremni da iznesemo taj zahtjev i trudićemo se svi da tako i bude”, poručuje Vujović i naglašava odličnu atmosferu.

“Atmosfera u timu je jako dobra. Nemaju veliki pritisak što se tiče rezultata, ali naravno da vjerujemo u uspjeh i da ćemo u svakoj utakmici dati maksimum.”

Rivali u Slovenj Gradecu biće nam reprezentacije Mađarske, Poljske i Izraela. Mađari su prvi rival sjutra od 20:15.

“Naš cilj je da sa svaku utakmicu odigramo kako treba i damo svoj maksimum ma ko nam bio protivnik. Mi želimo kvalitetnu, brzu i modernu košarku”, zaključuje Vujović.

Crnu Goru će na ovom turniru predstavljati: Vuk Kankaraš, Dušan Stanković, Miloš Veković, Petar Bjelica, Đorđe Đukanović, Maksim Brnović, Balša Mugoša, Vuk Ivelja, Blažo Jovanović, Iliko Baković, Marko Popović i Jakša Mićković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve