Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Piksi samo što se nije skrio u mišju rupu

Nakon kasnog sinoćnjeg obraćanja Sojkovića sve miriše na zataškavanje, pogotovo što veliki broj medija, bliskih Vučiću, ne pominje temu koja bi trebala da napravi veliki odjek u Srbiji i napravi veliku štetu SNS pred izbore

Poslije optužbi Nemanje Vidića na račun selektora fudbalske reprezentacije Srbje Dragana Stojkovića, legendarni fudbaler Crvene zvezde i bivše Jugoslavije najavio je žestok odgovor nesuđenom predsjednku Fudbalskog saveza Srbije.

Umjesto konkretnih argumenata stigla su omalovažavanja na ličnom nivou, sa neskrivenom ambicijom da se tema finansija zaobiđe po svaku cijenu.

I tako je Piksi pokazao da sa punim pravom nosi nadimak jednog od najpoznatijih miševa iz svog djetinjstva, jer svojim odgovorom nikog nije uvjerio da ima petlju da u javnost izađe sa “pravim” argumentima i na taj način replicira Vidiću, osim niskim uvredama na ličnoj osnovi.

“Ne može da me povrijedi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je  nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsjednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvijek govorio lijepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam prije svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mjesto za tu vrstu pitanja je sjednica Skupština, čije je član. Napravio je autogol sa tajmingom. Mogao je da kaže prije ili poslije, a ne dan-dva pred ceremoniju žrijeba, u Filharmoniji gdje smo s ponosom predstavljali Srbiju”, odgovorio je Stojković.

Sojkoviću, valjda, FSS liči na filharmoniju, moguće i da jeste, ali u toj filharmoniji tih 16 miliona štrče kao opasan finansijski i kriminalan problem srpskog fudbala, odnosno Saveza koju su okupirali ljudi Crvene zvezde, kojoj i sam pripada.

Selektor Srbije nije ni demantovao, ni potvrdio svojim odgovorom da li je njegov stručni štab dobio tih 16 miliona eura za dvije godine, umjesto toga komentarisao je nešto što nije tema problema FSS.

“Ako Vidić izađe sa informacijom gdje se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne smije da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare unio u Savez? Nije to državni novac? Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to. Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto”, kaže Stojković.

Možda Stojković zaista nije dobio sa svojim stručnim štabom tih 16 miliona eura, ali je to morao eksplicitno da kaže i da u tom slučaju nadležni organi provjere knjige i račune FSS i vide gdje je otišao višak novca, koji Stojković propisano ugovorom sa FSS nije dobio.

Problematučno je i što Stojković misli da je on zaradio taj novac i da on pripada njemu i da ima pravo da raspolaže njime.

Vidić tvrdi da je po finansijskim izvještajima FSS Srbije za posljednje dvije godine na troškove stručnog štaba fudbalske reprezentacije uplaćeno 16 miliona. Ako ih Stojković i njegovi saradnici nijesu dobili, neko je, sa ili bez Stojkovićevog znanja, zlopupotrijebio njegovo ime i pronevjerio razliku od visine stvarne plate i premija stručnog štaba reprezentacije do tih 16 miliona, koji su prošli kroz knjige FSS, kako tvrdi legenda Mančester junajteda.

Međutim, ta mogućnost ne zabrinjava Stojkovića, što dodatno stvara sumnju u iskrenost Stojkovićevog odgovora Vidiću.

Nakon kasnog sinoćnjeg obraćanja Sojkovića sve miriše na zataškavanje, pogotovo što veliki broj medija, bliskih Vučiću, ne pominje temu koja bi trebala da napravi veliki odjek u Srbiji i napravi veliku štetu SNS pred izbore.

S.Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
05.12.2023-11:37 11:37

Nemanja Vidic je legenda Man.Utd,a Piksi “legenda”Vucica i onih Japanaca.

Krsto
05.12.2023-16:53 16:53

Piski ima laku ruku -posebno levicu..Mazne 16 miliona po sistemu sad ih vidis sad ne vudis,,Brzi je cak i od Dritange Bazdovica koji je hapio 21 milion