Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

PETAR GRBIĆ: Dosta je bilo blamaža

Utakmica Budućnosrt - Struga igra se sjutra veče na stadionu pod Goricom sa početkom u 21 čas, a u redovima našeg šampiona su ubijeđeni da iznenađenja neće biti.

Budućnost u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija sjutra pred svojim navijačima pokušaće protiv Struge da nadoknadi zaostatzak iz prvog meča, kada je bilo 1:0 za šampiona Sjeverne Makedonije.

Utakmica Budućnosrt – Struga igra se sjutra veče na stadionu pod Goricom sa početkom u 21 čas, a u redovima našeg šampiona su ubijeđeni da iznenađenja neće biti.

Kapiten Budućnosti. Petar Grbić smatra da je dosta bilo blamaža i da je vrijeme da daju svoj maksimum.

“Moramo da pokažemo da smo domaćini, moramo napokon da se u pravom svjetlu predstavimo pred našim navijačima i crnogorskom javnošću. Mislim da je dosta bilo i blamaže. Moramo da damo maksimum, a mislim da ako tako bude da će to prepoznati i navijači i javnost. Vjerujemo u prolazak – uvijek govorim da nisam vjerovao u sebe i saigrače možda se ne bih ni bavio ovim sportom. Neće biti nimalo lako, imaju nekoliko iskusnih i izvanrednih igrača, ali pred našom publikom – koju očekujem u velikom broju – i za pet dana uigranijom ekipom očekujem povoljan rezultat i prolazak dalje”.

Napadač Budućnosti smatra da moraju da budu strpljivi i igraju drugačije od prvog meča.

“Treba da budemo strpljivi – i jedan gol nam donosi produžetke, ne treba da jurimo glavom bez obzira. Treba da igramo drugačije u odnosu na prvi meč, agresivnije i da ih, kako namje trener rekao i pred prvu utakmicu, ne pustimo da se razigraju. Mislim da nam se nakon toga otvaraju neke velike šanse za dalje”, istakao je Grbić.

Trener Budućnosti Mladen Milinković. kaže da je utakmica protiv Struge bitna za sve.

“Jako bitna utakmica, za klub i za sve nas koji smo dio njega. Obično evropske utakmice određuju putokaz u daljem toku prvenstva, ne samo nama nego i mnogim drugim klubovima”, rekao je Milinković i dodao:

“Rezultat je u minisu i moramo da postignemo minimum jedan gol kako bismo izjednačili i drugi za plasman.Treba dosta strpljenja, jer šta god ljudi mislili Struga ima kvalitet, ima nekoliko igrača koji su igrali na vrhunskom nivou”.

Milinković se nada da njegovi igrači neće podleći atmosferi i da će izdržati pritisak koji objektivno postoji.

“Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, a mnogi njihovi igrači nisu naučili da igraju u takvoj atmosferi. Nadam se da naši igrači neće podleći atmosferi i da će izdržati pritisak koji objektivno postoji”, rekao je Milinković.

Za meč sa Strugom Milinković neće moći da računa na napadača Balšu Sekulića i dva nova pojačanja – Milana Vukotića i Sanibala Orahovca.

Crnogorski šampion pokušaće sjutra da tek treći put u istoriji da dođe do 3. kola nekog evropskog takmičenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve