Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pešić: Ako se neko osjetio uvrijeđenim, ja mu se izvinjavam

Hajde svi zajedno da govorimo o riješenjima koja su u interesu košarke, igrača i kvaliteta igre u takmičenju u kojem nastupamo

Trener košarakša Barselone Svetislav Pešić objasnio je kako tekla konferenecija za medije u Beogradu posle meča sa Crvenom zvezdom prošlog četvrtka, na kojoj je za prvog čovjek Udruženja evroligaških igrača Boštjana Nahbara rekao da “nije normalan”.

Foto: Rtve.es

Pešićeva izjava za prvog čovjeka tog tijela došla je posle najave da će biti usvojena nova pravila po kojima ce pripreme za sljedeću sezonu morati da počnu 24. avgusta.

Zbog tih izjava, Evroliga pokrenula je disciplinski postupak protiv srpskog trenera.

“Svaki put kada sam u Beogradu, srpski mediji žele da znaju o svemu što se dešava u košarci. Konferencija je bila iz dva dijela. U prvom sam pričao o utakmici sa Zvezdom, dok se u drugom dijelu govorilo o tome kada sam bio selektor Jugoslavije i posljednjem osvojenom zlatu, Evopskom prvenstvu, Svjetskom kupu, bio sam trener Zvezde… Novinari su želi da čuju šta Pešić misli o svemu tome, kao i o rezultatima reprezentacije Srbije na SP. Ja sam trener i moram da poštujem želju ljudi da čuju moje mišljenje”, rekao je Pešić, prenosi portal Jurohops.

Pešić se potom osvrnuo i na samu izjavu o Nahbaru.

“Svi znaju da sam ja čovjek koji na konferencijama ne kaže samo ono što neko želi da čuje. Ponekad na neke situcije gledam kroz drugacije naočare, ali pokušao sam da dam mišljenje o tome zašto ima mnogo povrijeđenih igrača, Zvezda je takođe imala taj problem. Govorio sam o povređenim igračima, posebno posle SP, pokušao sam da objasnim zašto dolazi do povreda. Trener sam 35 godina, igrao sam košarku 15. Logično je da me pitaju za mišljenje, jer je normalno da znam kako igrač mora da se pripremi, posebno kada 10 mjeseci igra u Evroligi. Ako se neko osjetio uvrijeđenim, ja mu se izvinjavam. Nijesam htio nikoga da kritikujem, napadam ili uvrijedim. Žao mi je ako se posle toga neko osjetio loše”, rekao je Pešić.

On je dodao da govorio o budućnosti košarke u Evropi i kako ona treba da se razvija u budućnosti.

“Ni riječ nijesam rekao o Evroligi, već o problemima sa povrijeđenim igračima. Hajde da govorimo istinu i da svi zajedno pronađemo rješenje. To je veliki problem i sve moje kolege to znaju. Neki o tome govori, neki ne. Kako Njemci kažu, nema problema, već samo rješenja. Hajde svi zajedno da govorimo o riješenjima koja su u interesu košarke, igrača i kvaliteta igre u takmičenju u kojem nastupamo”, zaključio je Pesić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve