Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Peng Šuaji je živa i zdrava: Održala video poziv sa Tomasom Bahom, predsjednikom MOK-a

Šuaji je nestala nakon što je optužila kineskog vicepremijera Zenga Gaolija da je silovao, a sve dok je njegova žena držala stražu

Kineska teniserka Peng Šuaji je top tema sportske javnosti ovih dana. Šuaji je nestala nakon što je optužila kineskog vicepremijera Zenga Gaolija da je silovao, a sve dok je njegova žena držala stražu.

Poslije toga joj se izgubio svaki trag. Međutim, sinoć se pojavila vijest kako je teniserka živa i zdrava. Tu vijest je objavio Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Predsjednik MOK-a Tomas Bah (Thomas Bach) je imao videopoziv s teniserkom. U saopštenju MOK-a navodi se kako je Bah više od pola sata razgovarao sa Šuaji nakon njene gotovo trosedmične odsutnosti iz javnosti.

– Objasnila je da je na sigurnom i da se osjeća dobro, da živi u svom domu u Pekingu, ali bi htjela da se njena privatnost poštuje u ovom trenutku. Vrijeme provodi s prijateljima i porodicom, a poručila je i da će nastaviti igrati tenis – saopštili su iz MOK-a.

Čitav sportski svijet je bio zabrinut za 35-godišnju Kineskinju nakon što je javno putem društvene mreže Weibo objavila inkriminišuće podatke o penzionisanom političaru i nekadašnjem potpredsjedniku kineske vlade Zhangu Gaoliju (75), a post je u rekordnom vremenu obrisan sa stranice.

Nakon toga Peng je jednostavno nestala i nije se pojavljivala u javnosti.

Iz Kine su dolazile oprečne informacije, puštani su i neki snimci za koje se nije moglo utvrditi da li su aktuelni ili se radi o ranije snimljenom materijalu, a čitavu dilemu je odlučio riješiti MOK.

Nedavno je objavljeno pismo, koje je navodno ona napisala, u kojem stoji da je dobro i zdravo te da nema razloga da se ljudi brinu za njenu sigurnost. Mnogi sumnjaju u autentičnost pisma.

Njenu originalnu objavu mediji su prenijeli kao optužbe da je Gaoli silovao prije tri godine, no jedan korisnik Twittera je preveo cijelo pismo u kojem se navodi da je bilo seksualnih odnosa, ali da nije riječ o silovanju.

Shuai je čitavo pismo pisala u prvom licu, obraćajući se javno Gaoliju.

“Znam da sam hipokrit. Priznajem da nisam dobra djevojčica. Ja sam veoma loša djevojčica. Prije tri godine, potpredsjedniče vlade Zhang Gaoli, otišao si u penziju. Kontaktirao si dr. Liua iz Teniskog centra Tianjin i zamolio si me da igramo tenis u Pekingu. Nakon što smo igrali ujutro tvoja supruga Kang Jie i ti ste me odveli svojoj kući. Odveo si me u svoju sobu i baš kao prije deset godina, želio si da imamo seks. Bila sam veoma uplašena. Nisam očekivala da će to biti na taj način, da neko stoji i stražari pred vratima. Nisam mogla vjerovati da je tvojoj supruzi to bilo OK”, navodi Shuai koja je potom otkrila kako su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi još prije deset godina, kada je ona imala 25, a on 65 godina.

“Prije sedam godina smo imali seks i kada si promovisan na poslu, odselio si u Peking i nisi mi se više javljao. Preboljela sam te. Kada već nisi htio preuzeti odgovornost za našu vezu, zašto si došao nazad po mene, odveo me kući i natjerao me da imam seks s tobom? Te noći, nakon što sam te odbila, nisam mogla prestati plakati. Večerala sam s tobom i tvojom suprugom. Nakon večere i dalje nisam to željela uraditi, pa si rekao da me mrziš! Takođe si mi rekao da me nisi nikada zaboravio tokom proteklih sedam godina i da ćeš me paziti. Bila sam uplašena, bila sam u panici, ali sam takođe imala osjećaje prema tebi tokom svih tih sedam godina. Pa sam pristala. Imali smo seks”, napisala je.

Kako je navela, ponovo se zaljubila u njega, i on joj je govorio da je voli, ali da se ne može razvesti zbog pozicije na kojoj je. Takođe, njegova supruga je nije podnosila i često je suptilno vrijeđala.

Peng je napisala i da je nikada nije zanimao njegov novac ni pozicija te da nema nijedan dokaz, jer nije željela da ga snima.

Peng je, podsjetimo, u dubl konkurenciji bila svjetski broj jedan osvojivši Wimbledon i Roland Garros. U singl konkurenciji je takođe bila izvrsna i osvojila je dvije WTA titule.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve