Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Pavićević: Zavisimo od sebe, ako ne uspijemo sami smo krivi

Tim iz Kazanja je jedan od favorita takmičenja, Barani su to osjetili na svojoj koži, prvo u Baru (87:70), a onda i u Rusiji (86:61), gdje je Mornar istina bio i oslabljeni neigranjem Pulena (povreda) i Nidama (zdravstveni problem)

Uniks, svakako, nije ekipa preko koje je Mornar, posebno u Rusiji, mogao da traži pobjedu za prolaz u četvrtfinale Evrokupa.

Tim iz Kazanja je jedan od favorita takmičenja, Barani su to osjetili na svojoj koži, prvo u Baru (87:70), a onda i u Rusiji (86:61), gdje je Mornar istina bio i oslabljeni neigranjem Pulena (povreda) i Nidama (zdravstveni problem).

Drugi duel dva tima protekao je kao i prvi, u dominaciji Uniksa, koji je četvrtom pobjedom u grupi H obezbijedio prolaz u četvrtfinale…

– Taj meč nam je jedino koristio da Hamiltona što više držimo na parketu, da bi se što je prije moguće uigrao sa ekipom. Inače, što se ostalog tiče, taj nam meč nije bio od neke koristi, jer nijesmo odigrali na nivou na kojem je potrebno igrati protiv Uniksa da bi bili ravnopravni. Oni su, zaista, sada u sjajnoj formi, i nijesu nam dali ni gram šansi, kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

I prije meča u Kazanju, Mornar je znao da mu taj duel ne odlučuje o plasmanu u četvrtfinale. Barani su trenutno na diobi trećeg mjesta u grupi, sa Gran Kanarijom, sa po pobjedom i tri poraza, Andora je drugoplasirana sa po dvije pobjede i dva poraza. Baranima predstoje još mečevi sa Gran Kanarijom u ”Topolici” i Andorom u gostima.

– I da smo pobijedili Uniks, morali bismo da slavimo u posljednje dvije utakmice ako mislimo da prođemo u četvrtfinale. Naša je računica jasna, trebaju nam pobjede od po pola koša kod kuće protiv Gran Kanarije i u gostima protiv Andore. Do toga neće biti nimalo lako doći, pogotovo u situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Poslije povrede Pulena, u Kazanju nije bilo Nidama, zbog nekih zdravstevnih problema, a na kraju utakmice protiv Uniksa se povrijedio i Vajthed, i ne znamo kakva je priroda povrede. Dakle, nalazimo se u dosta delikatnoj situaciji pred meč sa Megom. U Beogradu će Vajthed obaviti ljekarske preglede, da vidimo o čemu je riječ, ali situacija nije nimalo dobra, nastavlja Pavićević.

Do nastavka Evrokupa, 2. marta, Mornar ima vremena da kompletira redove.

– Nadamo se da će biti tako. Nidam bi trebao da se priključi ekipi u Beogradu za meč sa Megom, on nije povrijeđen, ima nekih zdravstvenih problema, zbog kojih je baš na dan puta ostao u Baru. Pod znakom pitanja je Vajthed. Povreda Pulena zahtijeva vrijeme, tu niko ne može da prognozira kad će se vratiti.

Najbitnije je da Mornar zavisi sam od sebe.

– Apsolutno je tako. Sami pali, sami se ubili, ako ne uspijemo. Ako pobijedimo u oba meča, idemo dalje, ako izgubimo nemamo na koga da se žalimo, samo na sebe, zaključio je Pavićević.

Ekipi nedostaje Pulen, moraju da  traže druga rješenja za napad

Kako Pavićević kaže, ako je nekome dobro došla ova pauza do nastavka Evrokupa, onda sigurno jeste Mornaru.

– Mi smo u dosta nezavidnoj situaciji što se tiče povreda, a to je sve prouzrokovalo, očigledno, i pad forme. Narušen je onaj sklad u našoj igri, svi su imali određene uloge, i to je funkcionisalo do onog nesrećnog poraza od Andore. Onda se protiv Crvene zvezde desila povreda Pulena, on nam zaista mnogo nedostaje jer je naša prva napadačka opcija, ekipa je navikla na to. Sad moramo tražiti drugačiju raspodjelu u napadu dok se on ne vrati. Nadamo se da će do nastavka Evrokupa svi biti zdravi, i da ćemo ravnopravno sa Gran Kanarijom i Andorom ući u tu borbu za drugo mjesto, rekao je trener Mornara.

Neće biti lako protiv Mege

Mornar je sinoć stigao u Beograd, gdje će ostati do neđeljne utakmice sa Megom. Barani su Megu savladali u „Topolici“ 80:73, ali im treba i pobjeda u gostima kako bi zadržali priključak sa ekipama iz vrha. Mega trenutno ima skor 11-6, dok je Mornar lider sa 13 pobjeda i tri poraza, uz utakmicu manje od neđeljnog rivala.

– Svaka utakmica do kraja je bitna, a Mega je ekipa koja igra potpuno rasterećeno, bez imperativa. Neće biti nimalo lako u neđelju protiv njih, upozorava Pavićević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve