Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Nema predaje dok ima nade

Da bi napravili podvig i plasirali se u četvrtfinale, Barani moraju večeras u gostima da savladaju Andoru (meč počinje u 20 sati) sa barem 10 razlike, i to u regularnih 40 minuta, a da onda, u meču koji počinje sat kasnije, Uniks u gostima savlada Gran Kanariju

Košarkaši Mornara nalaze se pred najvažnijim ispitom u sezoni.

Da bi napravili podvig i plasirali se u četvrtfinale, Barani moraju večeras u gostima da savladaju Andoru (meč počinje u 20 sati) sa barem 10 razlike, i to u regularnih 40 minuta, a da onda, u meču koji počinje sat kasnije, Uniks u gostima savlada Gran Kanariju.

U tom slučaju bi Mornar bio najbolji zbog međusobne koš razlike na mini tabeli sa Andorom i Gran Kanarijom (dva tri tima bi imala po dvije pobjede i četiri poraza).

Svaka druga kombinacija ne odgovara Baranima, koju su svoju šansu za prolaz, čini se, ispustili porazima kod kuće protiv Andore i Gran Kanarije. Jedino je Uniks sa svih pet pobjeda siguran u prolaz. Gran Kanarija ide dalje sa pobjedom protiv Uniksa ili porazom Andore od Mornara sa manje od 10 poena u regularnom toku. Najzad, Andori je za prolaz potrebno pobjeda protiv Mornara i poraz Gran Kanarije…

– Dok ima nade ne smijemo se predavati. Utakmica je veliki izazov za nas. Najgore je što ne zavisi sve od Mornara. Čak i u slučaju naše pobjede preko deset razlike, da bismo išli dalje potrebno je i da Gran Kanarija izgubi kod kuće od Uniksa. Ući ćemo u taj duel bez bilo kakvih kalkulacija, da probamo da odigramo najbolje što možemo u postojećem sastavu, ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Barani će protiv Andore dodatno biti oslabljeni

– Jednostavno, nedaće nas ne mimoilaze. Pored izostanka Pulena i Vajtheda, sada se povrijedio i Hamilton i ostao je u Baru. Šta je tu je, nema predaje, nema ni pomisli o bijeloj zastavi. Daćemo sve od sebe, pa i ako, eventualno, to bude naša posljednja utakmica ove sezone u Evrokupu, da se časno oprostimo, dodaje Pavićević.

S obzirom na to da je pobjeda potrebna i Andori (u Baru je slavila 74:71), Barane, svakako, večeras očekuje izuzetno teška utakmica.

– I Andori duel sa nama odlučuje o plasmanu među osam najboljih. Prvu utakmicu u Baru izgubili smo nesrećno, ali to je sport, nema srećnih i nesrećnih pobjeda ili poraza, nego dobija ekipa koja da poen više i samim tim pobjeđuje zasluženo. Probaćemo da iskoristimo neke slabosti rivala, iako se radi o jako kvalitetnoj ekipi koja već godinama igra u španskoj ACB ligi. Ali, i mi smo spremni za nadigravanje. Istina, ostaje žal što nećemo biti kompletni, što smo ostali bez dva najbolja igrača, jer bi sada bila drugačija situacija, i u borbi za prolazak u četvrtfinale Evrokupa i za plej-of ABA lige. Šta je, tu je, nikad se ne zna sa povredama kad će da se dese, to je sastavni dio sporta. Ali, ako bismo, eventualno, uspjeli da napravimo rezultat koji bi nas vodio u Top8, to bi bilo, zaista, kao jedan lijepi ljetni san, zaključio je Pavićević.

Izborili mjesto pod suncem evropske krem košarke

Dosadašnjim nastupima u Evrokupu, kaže trener Mihailo Pavićević, Mornar je opravdao učešće u drugom po snazi evropskom košarkaškom takmičenju.

– Iskren da budem, ponosan sam na našu ekipu, kako smo igrali i kako smo reprezentovali naš grad i državu. Skrenuli smo pažnju na sebe i, rekao bih, stidljivo izborili mjesto pod suncem evropske krem košarke. To nas čini zadovoljnim, rekao je Pavićević.

Mornar je u prvoj fazi Evrokupa, u konkurenciji Ulma, Unikahe, Breše, Metropolitena i Budućnost Volija upisao po pet pobjeda i poraza i izborio plasman u Top16 fazu, u kojoj ima pobjedu i četiri poraza.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve