Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Partizan postavio dva rekorda, a ipak strijepio za pobjedu u završnici

Partizan je večeras u Beogradu pobijedio Cedevita Olimpiju sa 110:102, postavio u prvom poluvremenu dva rekorda, a ipak do kraja meča, ipak, strijepio za pobjedu.

Najbolji evropski košarkaški trener Željko Obradović ima nepredivdiv tim neviđenih napadačkih potencijala, ali i nevjerovatnih padova u igri.

Partizan je večeras u Beogradu pobijedio Cedevita Olimpiju sa 110:102, postavio u prvom poluvremenu dva rekorda, a ipak do kraja meča, ipak, strijepio za pobjedu.

Partizan je odigrao fenomenalnu prvu četvrtinu i ubacio Cedevita Olimpiji za 10 minuta rekordnih 42 poena, i imao 18 poena prednosti, ali ni to nije bilo dovoljno da se utakmica privede mirno kraju.

PU drugoj dionici Partizan je ubacio još 28 poena i poluvrijeme završio sa rekordnih 70, raniji rekord držao upravo Partizan (69), ali je u drugom poluvremenu odigrao loše, što mu se mnogo puta dešavalo ove sezone.

Cedevita Olimpija je prišla na 104:102 34 sekunde prije kraja nakon trojke Stjuarta, ali je Partizan sačuvao pobjedu i na kraju meč završio boljim međusobnim skorom, pošto su Ljubljančani na svom parketu slavili 95:91.

Najefikasniji u crno-bijelom timu sa 23 poena bio je Danilo Anđušič, Aleksa Avramović 17, Kevin Panter je imao 13, a Bruno Kaboklo 15. Zoran Dragić sa 22 poena, Stjuart 18 i Šaškov 13 bili su najefikasniji kod gostiju.

Partizan nakon 21. kola ima 15 pobjeda, jednu više od Cedevita Olimpije, pa će u derbiju protiv Budućnosti u Podgorici vjerovatno odlučivati o drugom mjestu pred plej-of.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve