Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizan i Crvena zvezda glavni favoriti za dobijanje vajld karte za Euroligu

Poznati košarkaški portal Eurohups objavio je da su Partizan i Crvena zvezda glavni kandidati za dobijanje dvije od tri vajld karte za Evroligu naredne sezone, treći kandidat je Virtus iz Bolonje.

Poznati košarkaški portal Eurohups objavio je da su Partizan i Crvena zvezda glavni kandidati za dobijanje dvije od tri vajld karte za Evroligu naredne sezone, treći kandidat je Virtus iz Bolonje.

Eurohups navodi da će rukovodstvo Euroliga danas zasjedati i pregovarati o potencijalnom proširenju takmičenja od 2024. godine.

“Ne očekujte promjene za narednu sezonu. Sastav timova mogao bi a bude gotovo identičan. Monako je obezbijedio mjesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Eurokupa. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobjednik Evrokupa dobiti priliku da igra EL, uz tri vajld karte. Virtus, Crvena zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedan vajld kard pripasti šamponu ABA lige, pri čemu je Valensija dobila odmor u Eurokupu prije nego što se trijumfalno vrati u novu halu 2024. godine”, navodi se u tekstu Eurohupsa.

Prestižnu A licencu Eurolige u ovom momentu posjeduju Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i CSKA, uz napomenu daruski velikan ni ove godine neće imati mogućnost da se takmiči zbog vojne intervencije Rusije u Ukrajini.

Poznato je da vajld kartu dobija pobjednik ABA lige, mada je Crvena zvezda do sada igrala tri puta elitno evropsko takmičenje, a da nije osvojila titulu, tako da bi odluka o pozivnicama bila preuranjena jer šansu za prvo mjesto imaju vječiti rivali, ali i Budućnost i Cedevita Olimpija, kao i ostali učesnici doigravanja regionalne lige.

Isto tako još uvijek nije završeno takmičenje u Euroligi i biće zanimljivo kako će Euroliga tretirati eventualan trijumf Partizana u Kaunasu, ako do toga dođe.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve