Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Otvorena istraga poslije navoda ukrajinskog sudije o podmićivanju

Evroliga je danas saopštila da je integritet svih sudija zasnovan na pridržavanju moralnih i etičkih principa i vrijednosti kao što su čast, poštenje i povjerenje

Košarkaška Evroliga saopštila je danas da će otvoriti internu istragu poslije navoda ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova o pokušaju podmićivanja pred drugu utakmicu finala Evrokupa 2021. godine.

“Evroliga će otvoriti internu istragu kako bi se razjasnile izjave ukrajinskog sudije Mikole Ambrosova. Kada se istraga završi, javno ćemo objaviti njen ishod. Ako se pronađe bilo kakav dokaz, primjeniće se sve neophodne mjere ili sankcije protiv pojedinaca koji su bili uključeni”, saopštila je Evroliga.

Ukrajinski sudija Mikola Ambrosov, koji je bio sudijske ekipe u finalu Evrokupa 2021. godine između Uniksa iz Kazanja i Monaka, optužio je dvojicu svojih kolega da su pokušali da ga podmite sa 10.000 evra.

On je naveo da se to dogodilo pred drugu utakmicu pomenutog finala. Po riječima Ambrosova, ukrajinski sudija Boris Rižik mu je “šifrovano” ponudio 10.000 eura kako bi sudio u korist Uniksa. Rekao je i da je u to bio umiješan i grčki sudija Ilijas Koromilas.

Ambrosov je, kako je rekao, odbio tu ponudu, a kao dokaz da nije prihvatio novac je istakao činjenicu da je Monako pobijedio u toj utakmici sa 86:83.

Evroliga je danas saopštila da je integritet svih sudija zasnovan na pridržavanju moralnih i etičkih principa i vrijednosti kao što su čast, poštenje i povjerenje.

Takođe, Evroliga je istakla i da prati veoma strog protokol kako bi bilo garantovano da se sve utakmice igraju u fer-plej okruženju, “praktikujući politiku nulte tolerancije za mito i korupciju”.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve