Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

OTKRIVAJU SE VUČIĆEVE LAŽI: Srbija daje novac Crvenoj zvezdi šakom i kapom

Naime, samo u 2017. godini KK Partizan, koji u svojoj istoriji ima osvojena četiri evropska trofeja, je dobio četiri puta manje novca od Crvene zvezde. Iz budžeta Beograda te godine za Partizan je izdvojeno 24 miliona eura, dok je Crvenoj zvezdi glavni grad uplatio čak 96 miliona.

Ono što su svi znali, ali za to nije bilo dokaza posljednje vrijeme počijnje da izlazi na površinu i postaje jasno da su klubovi Jugoslovenskog sportskog udruženja Crvena zvezda od strane državnih institucija i Beograda finansirani javnim i tajnim kanalima i da su kao takvo najprivilegovanije sportsko društvo u svijetu.

Navijač Crvene zvezde Đorđe Miketić, ali i poslanik Zejdno Đorđe Miketić, svjestan je da takvo ponašanje Aleksandra Vuučića proteklih godina izaziva ogromne probleme u srpskom društvu i da se ono mora iz korijena promijeniti, ukoliko Srbija ne želi otvorene sukobe na ulicama navijača Partizana sa pripadnicima vlasti, a potom i među navijačima dva kluba.

Grobari su već započeli proteste  zbog privilegija koje je država obezbijedila klubovima Crvene zvezde, što se najviše odražava na fudbal i košarku, koji su i dva najpopularnija sporta.

Miketić je iznio i konkretne podatke iz kojih e vidi da je Crvena zvezda samo 2017. godine od države dobila znatno više novca od Partizana, iako je Vučić to godinama skrivao i pričao da oba sporstaka društva dobijaju približno ista sredstva iz budžeta.

Naime, samo u 2017. godini KK Partizan, koji u svojoj istoriji ima osvojena četiri evropska trofeja, je dobio četiri puta manje novca od Crvene zvezde. Iz budžeta Beograda te godine za Partizan je izdvojeno 24 miliona eura, dok je Crvenoj zvezdi glavni grad uplatio čak 96 miliona.

U međuvremenu je nastavljeno sa istom praksom, a isto se dešava i ove godine, tako da je Crvena zvezda dovela u prelaznom roku čak 10 pojačanja, od kojih su sedmorica stranci.

Miketić je podsjetio i da je KK Crvena zvezda ostao dug od devet miliona za porez, iz vremena kada je klub bio “zamrznut” i da taj dug nije mogao da zastari.

“Ove godine Partizan je dobio oko 3 miliona eura od Gradskog sekretarijata za sport, ali se nigde nije pojavila informacija da je Crvena zvezda istovremeno dobila gotovo dvostruko više? Ova pitanja zahtjevaju odgovore od onih koji koriste javne funkcije kako bi se dodvorili Aleksandru Vučiću i crveno-bijelom dijelu Srbije, uključujući i predsjednika Skupštine grada Beograda, Nikolu Nikodijevića. Da li je Partizan dobijen od grada iskoristio kako bi platio porez? Da li je Zvezda platila zaostali porez od 1,7 miliona evra koliko je po mojim podacima trenutno ili možda stari dug od 10,8 miliona koji nikada nije zastario”, objašnjava Miketić.

Miketić nije pomenuo da je Crvena zvezda u januaru prošle godije u fudbalu dobila od Beograda 4,6 miliona eura i da je taj novac uložila u prelazni rok, umjesto u razvojne projekte, za šta je bio, navodno, namjenjen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve