Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Opština Bar: Za sport 94 hiljada eura

Odlukom su opredjeljena sredstva za sufinansiranje 31 sportske organizacije kojima Opština nije osnivač, odnosno suosnivač u svim aktivnim oblastima sporta

Sekretarijat za sport i mlade Opštine Bar je, na osnovu prijedloga Komisije za procjenu programa i utvrđivanje visine sredstava, donio Odluku o sufinansiranju programa sportskih organizacija za 2023. godinu.

Odlukom su opredjeljena sredstva za sufinansiranje 31 sportske organizacije kojima Opština nije osnivač, odnosno suosnivač u svim aktivnim oblastima sporta poput karatea, odbojke, atletike, košarke, džijudžica, šaha, ragbija, plesa, jedriličarstva, džudoa, boksa, sportskog ribolova, automoto sporta, kao i tekbola koji se od prošle godine, zahvaljujući aktivnostima lokalne uprave, može igrati i u Baru.

Ukupan iznos sredstava iz budžeta Opštine Bar koja su dodijeljena sportskim organizacijama iznosi 94.000 eura.

Kroz ovaj vid tradicionalne podrške koji ima za cilj realizaciju programa sportskih organizacija, ali i dodatnu afirmaciju sporta i njegov razvoj biće sufinansiran rad 27 sportskih klubova registrovanih na teritoriji opštine Bar koji su ispunili propisane uslove. Takođe, dodijeljena su sredstva za tri sportsko – rekreativna društva među kojima je i društvo osoba sa invaliditetom, te za jedno školsko sportsko društvo, a radi zadovoljavanja potreba za očuvanjem i unaprijeđenjem psihofizičkih sposobnosti i zdravlja svih uzrasnih populacija.

Podsjećamo, osim ove intervencije, lokalna uprava obezbjeđuje i redovno finansiranje programa rada sportskih klubova i organizacija čiji je ona osnivač, kao i održavanje brojnih sportskih manifestacija i aktivnosti zahvaljujući kojima je Bar prepoznat kao grad sporta, pa je Budžetom za 2023. godinu za sport u gradu opredijeljeno ukupno million eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve