Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Opština Bar: Sad je jasno da je funkcioner URA kao član uprave Luke Bar podržao gradnju LNG terminal bez ikakve studije, analize i procjene

Korisno je za javnost što je g. Pekić potvrdio da je bio samo nijemi posmatrač fatalnog pokušaja njegovo partijskog šefa, tada premijera u tehničkom mandatu, da dovede u opasnost živote i trajno uništi budućnost grada i budućih generacija u Baru iz samo njemu znanih interesa

Zahvalni smo gospodinu Darak Pekiću što nam je, kao doskorašnji predsjednik Borda direktora Luke Bar, konačno razjasnio neke stvari oko LNG terminala. Jasno je, dakle, da je Luka Bar u njegovom mandatu “relaksirano” podržala i podržava ideju Vlade Crne Gore za izgradnju gasne elektrane i LNG terminala u Baru, i to bez ikakve studije izvodljivosti, cost-benefit analize i studije procjene uticaja na životnu sredinu, saopšteno je iz Opštine Bar.

Kako su ocijenili, sad barem građani imaju jasnu sliku ko, kako i šta radi u našem gradu, iako je lično g. Pekić zahtijevao da se svo ovo vrijeme od javnosti sakrivaju susreti sa investitorima koji su već pet puta boravili u Luci Bar.

“Korisno je za javnost što je g. Pekić potvrdio da je bio samo nijemi posmatrač fatalnog pokušaja njegovo partijskog šefa, tada premijera u tehničkom mandatu, da dovede u opasnost živote i trajno uništi budućnost grada i budućih generacija u Baru iz samo njemu znanih interesa. Umjesto što nostalgično nabraja svoje misli o prošlosti bilo bi korisnije da razmisli o budućnosti grada Bara”, navode iz opštine Bar.

Takođe, ističu, “za sve ono što je, u pokušaju da opravda ovakvu opaku namjeru da Bar stavi na žrtveni oltar, pokušao da predstavi kao krivicu trenutne lokalne vlasti stojimo na raspolaganju istražnim organima a građani su odavno svoj sud kazali”.

“Dok vješto izbjegava da odgovori na konkretna pitanja više je nego očigledno da će “ruka pravde” zakucati i na njegova vrata i u konačnom utvrditi njegovu ulogu u ovom potencijalno koruptivnom poslu. Mi smo, s druge strane, relaksirani, jer je sad već jasno da smo uspjeli da dobijemo još jednu bitku za očuvanje Bara i interesa njegovih građana, očigledno na štetu samo bivšem premijeru i njegovim saborcima znanih interesa.”, zaključuju iz Opštine Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve