Nedjelja, 9 Juna, 2024
Rubrika:

Nastavak kvalitetne saradnje Opštine Bar i Uprave za inspekcijske poslove u cilju što ostvarivanja kvalitetnije sezone

Istaknut problem nedovoljnog broja komunalnih policajaca i inspektora uoči ljetnje turističke sezone, usljed zakonskih ograničenja koje Opština ima

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima sastao se danas sa direktoricom Uprave za inspekcijske poslove Anom Vujošević koja je sa saradnicima boravila u posjeti opštini.

Oni su, kako je saopšteno iz barske opštine, razgovarali o koordinaciji zajedničkih aktivnosti u susret turističkoj sezoni.

“Zajednički je konstatovano da postoji kvalitetna saradnja i koordinacija već duži niz godina između Uprave i lokalne uprave”, kaže se u saopštenju dostavljenom iz Opštine Bar.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević istakao je da u kontinuitetu postoje određeni izazove, posebno kada je u pitanju saradnja sa JP “Morsko dobro” u smislu plaža i JP “Nacionalni parkovi” u zoni Skadarskog jezera u Virpazaru, gdje Opština, kako je kazao, ima zakonska ograničenja za djelovanje usljed čega dolazi do zastoja u normalnom funkcionisanju sezone.

Takođe, u saopštenju se navodi da istaknut je problem sa nedovoljnim brojem komunalnih policajaca i inspektora uoči ljetnje turističke sezone, usljed zakonskih ograničenja koje Opština ima.

“Istaknuto je da je inspekcijski nadzor važan aspekt efikasnog upravljanja kvalitetom sezone i turističke ponude, te da postoji bojazan kakve mogu biti posljedice najavljene podjele organa Uprave za inspekcijske poslove što nije evropska praksa”, naveli su iz barske opštine.

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević se nadovezala na problematiku neregistrovanih pružaoca usluga prevoza Skadarskim jezerom i podsjetila da je turistička inspekcija vršila pojačan nadzor tokom državnih praznika, kojom prilikom je sankcionisano pet brodova koji nijesu imali odobrenje za obavljanje turističke djelatnosti.

Vujošević je dodala da će se “aktivnosti u ovom dijelu intezivirati i u narednom periodu”.

Navodi se da Vujošević je pomenula da ove godine u pojačanom nadzoru u toku ljetnje turističke sezone Uprava za inspekcijske poslove ulazi sa većim brojem turističkih inspektora, čime će se i sam broj nadzora povećati.

Navodi se da na sastanku je iskazana obostrana volja inspekcija u okviru Uprave i lokalnih organa nadležnih za inspekcijski i komunalni nadzor da u narednom periodu, naročito u susret ljetnoj turističkoj sezoni, još snažnije zajednički koordinaju aktivnost te da zajednički identifikuji i efikasno rješavanju sve izazove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve