Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Tokom praznika zatvorene dvije trgovine, tržišna i inspekcija rada izdale 42 prekršajna naloga u iznosu od 27.900 eura

''Još jednom koristimo priliku da apelujemo na sve privrednike da poštuju zakonske propise i time doprinesu stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta sa lojalnom konkurencijom u kome će svi prosperirati'', poručuje Uprava za inspekcijske poslove

Za vrijeme državnog praznika ‘Dana nezavisnosti’ inspektori tržišne inspekcije vršili su pojačane kontrole na teritoriji cijele Crne Gore. Kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, tokom 21. i 22. maja, izvršeno je 18 inspekcijskih nadzora pri čemu je utvrđeno devet nepravilnosti i izdato 14 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.200 eura.

“Tržišna inspekcija zatvorila je dva poslovna objekta koja su radila za vrijeme državnog praznika, a evidentirane su, i u skladu sa zakonom sankcionisane, i dvije suvenirnice koje su obavljale djelatnost trgovine bez odobrenja za rad. Inspekcija rada je u ovom periodu takođe vršila pojačan nadzor i tom prilikom izvršila 56 inspekcijskih nadzora, pri čemu je utvrđeno 25 nepravilnosti za koje je izdato 28 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 22.700 eura i podnijeto 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi Uprava.

Kako su dodali, utvrđene nepravilnosti najčešće su se odnosile na to da poslodavac nije donio pisanu odluku o radu za vrijeme praznika i nije o tome obavijestio inspekciju rada, zaticani su zaposleni bez ugovora o radu i prijave na obavezno socijalno osiguranje, takođe poslodavci u poslovnim prostorijama, odnosno mjestu rada stranca, nisu posjedovali kopiju dozvole za boravak i rad.

“Još jednom koristimo priliku da apelujemo na sve privrednike da poštuju zakonske propise i time doprinesu stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta sa lojalnom konkurencijom u kome će svi prosperirati”, poručuje Uprava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve