Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

Da li Metodije kreće u obračun sa izdajnicima Amfilohija, Atanasija i ”kosovskog zavjeta”?

Postavlja se pitanje da li je oblačenjem majice sa likovima Amfilohija i Atanasija, Metodije poručio da želi da se iskupi za svoja nepočinstva i krene u borbu protiv izdajnika ''kosovskog zavjeta'' i Amfilohijevog amaneta.

Društvenim mrežama već danima kruži fotografija visokog funkcionera svetosavske sekte (SS), poznate i pod akronimom SPC Ljubiše Ostojića Metodija koji nosi majicu sa veoma simptomatičnom fotografijom i natpisom.

Na crnoj majici koju nosi episkop budimljansko-nikšićki, kako je Metodijeva operativna titula, odštampana je fotografija pokojnih visokih funkcionera i prekaljenih operativaca takozvane SPC Amfilohija Radovića i Atanasija Jevtića u obliku Kosova, ispod koje je ispisano – ”Kosovo će izdat’ samo kukavica”.

Nakon što je ova fotografija počela da se dijeli po društvenim mrežama, odmah su krenule spekulacije da će Metodije da uđe u obračun sa ljudima koji su odgovorni ne samo za izdaju amaneta njegovog pokojnog mentora Amfilohija, već i za izdaju kosovskog zavjeta.

Da li se Metodije sprema za obračun sa Vučićem, Perićem, Mićovićem, Džomićem… To bi bio zaista podvig vrijedan pravog pravoslavnog iskušenika

Portal Aktuelno već je pisao da je Ostojić stavljanjem u službu vrha SS i BIA-e izdao amanet svog učitelja Amfilohija, prećutno podržao rušenje njegove zaostavštine i amaneta, prodao dušu svetosavskoj sekti i po nalogu centrale u Beogradu, sveden je na najamnika u propagandi revizije istorije i posrbljavanja Crne Gore.

Međutim, sada se postavlja pitanje da li je oblačenjem majice sa likovima Amfilohija i Atanasija, Metodije poručio da želi da se iskupi za svoja nepočinstva i krene u borbu protiv izdajnika ”kosovskog zavjeta” i Amfilohijevog amaneta.

Ko su glavni nosioci izdaje, Portal Aktuelno pisao je više puta. To su prije svega srpski autokrata Aleksandar Vučić koji je naložio izdaju Kosova i potpuno poništavanje amaneta Radovića. Takvu odluku podržali su najviši funkcioneri tzv. SPC Porfirije Perić i Jovan Mićović – Joanikije, a glavni izvršilac izdaje kada je u pitanju Amfilohije, je njegova nekadašnja desna ruka Velibor Džomić, koji je nakon smrti ”Đeda” postao prvi operativac SS.

Porfirije Perić i Aleksandar Vučić: Izdali Kosovo, poništili Amfilohijev amanet

Ukoliko uđe u obračun sa izdajnicima, Metodije bi trebalo da krene od njegovog kolege u Crnoj Gori – Jovana Mićovića koji je po nalogu srpskog autokrate Vučića i direktnog šefa Perića izdao Amfilohijev amanet, ali i kosovski zavjet čiji su čuvari bili Radović i Jevtić.

Krajem maja 2021. godine, odmah nakon što je Mićović izabran za mitropolita, i prije krvavog helikopterskog ustoličenja 5. septembra iste godine na Cetinju, bilo je jasno je da je osnovni uslov da nezvanični šef SPC, srpski autokrata na čelu kriminalno-terorističkog režima Aleksandar Vučić odobri njegov izbor, bio da se ovaj nekad bliski saradnik i duhovno-političko čedo Amfilohija odrekne svog dugogodišnjeg mentora i njegove zaostavštine.

Joanikije, Porfirije i Metodije: Da li će Ostojić imati snage da udari na svoje šefove?

Mićović je bez pogovora poslušao Vučića i beogradsku centralu SPC, pa se nije mnogo bunio što su sistematski izbrisali sve što je Amfilohije stvarao.

Mićoviću nije smetalo što je dekretom sa Kalemegdana ukinut Episkopski savjet u Crnoj Gori, što je nestao iz temeljnog ugovora ranije utvrđen naziv Pravoslavna crkva u Crnoj Gori, baš kao i titula Arhiepiskopa cetinjskoga namijenjena za predsjedavajućeg Episkopskoga savjeta.

Potpisivanjem takozvanog ’’temeljnog ugovora’’ sa svetosavskom sektom (SS) 3. avgusta 2022. godine, koje je u ime Vlade, a po nalogu iz Beograda, obavio prvi izrod Crne Gore i bivši premijer Dritan Abazović, samo je ozvaničena izdaja Amfilohijevog amaneta.

Glavnu operativnu ulogu u ovom poduhvatu imao je nelicencirani epidemiolog i svetosavski vrač Velibor Džomić, o čemu možete čitati na OVOM LINKU.

Atanasije Jevtić i Amfilohije Radović su bili posljednji visoki funkcioenri tzv SPC koji su kritikovali Vučića zbog izdaje Kosova. Operativac Velibor Džomić se pobrinuo da se Amfilohije izbriše iz istorije, Joanikije prećutno odobrio da bi postao mitropolit

Metodije je takođe svjestan ko je odgovoran za ”izdaju Kosova” koja se odvija u režiji Vučića, njegovog režima i šefa tzv. SPC, Prvoslava Porfirija Perića.

Odavno je poznato da je Vučić već učinio sve da se suštinski učvrsti nezavisnost Kosova, a da je potpis samo formalno pitanje. Perić, Mićović i njihovi visoki funkcioneri na sve to ćute i nijesu samo nijemi posmatrači, već saučesnici u veleizdaji srpskog naroda i kosovskog zavjeta.

Ovakva izdaja ’’kosovskog zaveta’’ i ćutanje tzv. SPC ne bi moglo da prođe bez žestokih osuda i velikog bunta u narodu da su živi bivši najviši funkcioneri ove parapolitičke organizacije Amfilohije Radović i Atanasije Jevtić koje možemo da vidimo na Metodijevoj majici.

Njih dvojica za života bili su poznati kao najžešći kritičari Vučića zbog njegove ”veleizdajničke politike prema Kosovu”, ogradivši se od Beograda i centrale tzv. SPC. Da li je Ostojić ”slučajno” obukao majicu sa njihovim likovima, ili će da krene u istinski podvig i obračun sa izdajnicima, ostaje da se vidi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ivan
16.06.2024-10:20 10:20

Odlican tekst i u potpunosti je sve tacno. Jedino na majici treba pisati “…kukavicE” , jer u izdaje ucestvuje ,ne samo politicki i crkveni vrh srbije vec i srpski narod. Čim ćuti, znaci da se slaže .

BalkonOpen
16.06.2024-10:29 10:29

dualni kachawendizam

Life
16.06.2024-11:38 11:38

Episkop Metodije je izdao Amfilohija onog momenta kad je dozvolio da bude hirotonisan od Porfirija i Joanikija. Eno po sjeveru table i bilbordi kao da je episkopija država sama po sebi, a nije. Ni u CG ni u Srbiji. Može sad nositi majice kakve god hoće. I balonati sa Milutinom i ostalim df.

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
16.06.2024-18:38 18:38

Da ponovim. Po njemu se neće ništa zvati, ni kukovi, ni vode, ni manastiri, niti prijelazi, ni mostovi, ni razne jaruge ni slomivrati, jer ga je nedostojno dostavljeni zakopa duboko, mnogo dublje od onoga groba u podrumu hrama na Bećirovom polju, zakopa ga je u zaborav u nepomen. Pritiska ga je tri put debljom, no što treba, pločom, a postoji verovanje da je radio i glogov kolac prije pritiskanja mermerom. Njegov testament dostavljeni proglasi glupostima starca izlapljelog uma i zgužvanog ga je predao zaboravu i prašini, ako ga nije iskoristio u nestašici onog drugog papira, znate već na koji mislim.… Pročitaj više »

Plamenac
19.06.2024-19:17 19:17

Ova dvojica su za zivota bili poznati kao Rista Satana, i Satanisije…