Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Radičević: Hvala što ste bili inspiracija da pokažemo kolika je naša ljubav prema najljepšoj Crnoj Gori; Raičević: Crna Goro budi ponosna – za tebe ima ko da se bori

U znak zahvalnosti našim Zlatnim lavicama priređena je proslava ovog istorijskog uspjeha za crnogorski sport

Osvajanjem bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, naša ženska rukometna reprenzetacija je, po ko zna koji put, učinila ponosnom cijelu Crnu Goru.  U znak zahvalnosti našim Zlatnim lavicama priređena je proslava ovog istorijskog uspjeha za crnogorski sport.

Navijači su se okupili, tribine su ispunjene do poslednjeg mjesta. Proslavi prisustvuje i gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković.

Radičević: Hvala što ste bili inspiracija da pokažemo kolika je naša ljubav prema najljepšoj Crnoj Gori

Rukometašica Jovanka Radičević kazala je da “živi svoje najljepše sportske dane”.

“Hvala vam što ste svih ovih godina bili uz nas, što ste vjerovali kada drugi nisu. Hvala vam što ste bili inspiracija da pokažemo kolika je zaista naša ljubav prema našoj najljepšoj Crnoj Gori”, poručila je Radičević.

Ova medalja je, poručila je, “koliko naša toliko i vaša”.

“Jer bez vas ovdje danas ne bi bili”, dodala je ona.

Radičević se zahvalila oprodici i “lavicama sa kojima je pisala istoriju”, Rukometnom savezu, trenerima…

“Hvala što se moj poslednji ples završio sa bronzom koja sija zlatnim sjajem”, poručila je ona.

Popović navijačima: Hvala vam, veeras ste još jednom pokazali koliko je vaše srce

Selektorka “lavica” Bojana Popović zahvalila se navijačima.

“Hvala vam od srca za sve što ste nam priredili, i večeras još jednom pokazali ste koliko je vaše srce kao i srce svih lavica koje je kucalo 20 dana za nas i za vas. Bili ste sjajni. Koliko sam ponosna na njih, toliko sam i na vas… Neka je vjena Crna Gora”, rekla je Popović.

Na binu su izlaše rukometašice, članice stručnog štaba, kao i ostatak crnogorske ekspedicije sa Evropskog prvenstva. Nakon toga intonirana je crnogorska himna “Oj, svijetla majska zoro”.

Kapisoda: Mi rezervnu državu nemamo, a himnu ćemo pjevati da nas cijela Evropa čuje

Predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda kazao je da treba da se radujemo “što imamo ovakve djevojke”.

“Imam samo jednu poruku – mi rezervnu državu nemamo. Ni zastavu, ni grb a ni himnu. Obećavam vam da ćemo i dalje ginuti za svaku loptu i da ćemo pjevati himnu da nas cijela Evropa čuje, i da ćemo se uskoro opet ovdje vidjet stim povodom. Neka nam je vječna Crna Gora i živjeli mi”, kazao je Kapisoda.

Vuković: Neka nam je srećna evropska bronza i neka je vječna Crna Gora

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. Zahvalio se našim lavicama, predsjedniku Rukometnog saveza ali i navijačima koji su došli po “ovom kijametu” i kojima nije bilo daleko ići u Skoplje i Ljubljanu da bodre rukometašice.

“U ime svih nas – jedno veliko hvala tim sjajnim djevojkama. Hvala im zbog posebnog odnosa prema dresu sa državnim grbom. Taj se posebni odnos vidi onda kada se naša Jovanka Radičević oprašta od Morače u suzama a mi ne znamo može li da igra utakmicu, a ona odigra utakmicu i da 12 golova protiv Poljske. Ili kad Milena, naša sjajana Milena, doživi tešku povredu i protivno sugestijama doktora odluči da igra narednu utakmicu da bi bila sa svojim saigračicama. Ili kada našu Đinu Jauković u onoj nezaboravnoj utakmici za treće mjesto u Ljubljani, tri, četiri puta iznose sa terena, a ona se svaki put vrati. To su naše zlatne lavice, to je naš ponos. Hvala im”, poručuje Vuković.

Zahvalio se i predsjedniku Rukometnog saveza Petru Kapisodu i njegovom timu.

“To su ljudi koji nažalopst nemaju podršku države koju moraju da imaju. Ali bez obzira na to, čine sportska čuda i čine Crnu Goru ponosno. Hvala im zbog toga”, istakao je on.

Gradonačelnik Podgorice se zahvalio i svima koji su došli večeras “po ovom kijametu” i što vam Skoplje i Ljubljana nisu bili daleko.

“Hvala vam što smo tri puta zaredom napunili Moraču i osvetlali obraz organizatorima Evropskog pprvenstva. Neka nam je srećna evropska bronza i neka je vječna Crna Gora”, poručuje.

Obraćanje Vukovića okupljeni su pozdravili aplauzom i povikom “Eviva Montenegro”.

Na početku proslave Milan Sjekloća izveo je pjesmu “Ja sam Crnogorac”, a okupljeni su na kraju pjesme u glas poručili – “Da je vječna Crna Gora”.

Navijači skandiraju “Ti si naša prva ljubav, Crna Goro volim te”.

Foto: cdm
Foto: cdm
Foto: cdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve