Odluka Rukometnog saveza Crne Gore da proglasi Lovćen za šampiona Crne Gore izazvala je polemiku.

RK Partizan Tivat, Foto: Sportklub.rs

Rukometni klub Partizan iz Tivta obratio se saopštenjem u kom je poručio da takvu titulu ne bi uzeo, a pozvali su i ministra Janovića da se uključi.

Nakon toga stigla je reakcija iz Lovćena u kojoj su odgovorili Partizanu.

Iz Tivta sada poručuju da ih sa Lovćenom ne može niko posvađati.

“Na samom startu da razjasnimo, što se tiče Kupa, mi ga nećemo igrati i pozivamo Rukometni klub Komove da odigramo u septembru prijateljsku utakmicu i kao pravi sportisti pružimo ruku ko bude bolji. Što se nas tiče to će ujedno biti pobednik Kupa i šampionata. A vi gospodine Vido, odigrajte Kup sa RK Perperom, Zabjelom i ŽRK Tivat, jer izgleda da Vašem poimanju rukometa to i priliči. Isto tako, smo sigurni da nekadašnji Lovćen nikada ovako nešto, sebi ne bi dozvolio.

A sada, što se tiče vašeg objašnjenja i matematike za ligu 2019/2020, evo da probamo još jednom zarad javnosti da objasnimo, pošto mi sa Vašom matematikom, inicijativama i potpisivanjima, ne možemo da se složimo. Dakle, ako pravite presjek (ukoliko se to može napraviti sa rukometnom ligom u Crnoj Gori, jer jedino u Rukometnom Savezu proljeće dolazi u novembru), viđet ćete da je jesenji prvak Partizan iz Tivta. Ukoliko gledate ono što smo već rekli, trenutno stanje u trenutku prekida, prvi je Lovćen, ali da bi kao najbolje plasirani u Mini ligi koja bi odlučivala prvaka Crne Gore, krenuo sa prvog mjesta morao da dobije i nas i Komove, što je bilo u ovako najneizvjesnijem prvenstvu veliko pitanje, sem ako vi nemate neke dogovore sa Rukometnim savezom a da mi ostali to ne znamo.

Tako da bi ste poštovani gospodine Vido, startovali sa treće pozicje u Mini ligi, sa vrlo malim šansama da osvojite prvenstvo, vi to dobro znate nego pokušavate da prezentujete Crnoj Gori jednu matematiku koja ne pije vodu nikome ko iole poznaje trenutne rukometne prilike u Crnoj Gori. Što se tiče ko je koga kad i đe zadnji put pobijedio, o tome ne bi smo polemisali. Jer isti veliki Lovćen , a skorije je to bilo, znate da je izgubio od nas na Cetinju, a da ne pričamo o ovoj sezoni u kojoj je velikan poražen i od Pljevalja i od Andrijevice, a nećemo da pričamo o utakmici sa Rudarom iz Pljevalja na Cetinju. Pominjali ste u Vašem saopštenju i Mornar, ali i sami se morate sjetiti da ste protiv istog rivala u dva meča, prošli kroz iglene uši.
E sada, pošto vidimo da vas je zaboljelo ovo sa RK Perperom i da ste čak vi nama iz Tivta uzeli da nam objašnjavate ko je ŽRK Tivat i da ih branite od nas, zaista je degutantan i krajnje licemjeran način na koji Vi poredite i pričate o RK Partizan 1949 Tivat, a u samom nazivu vidite koliko dugu tradiciju imamo.

Poznavaoci rukometnih prilika odlično znaju da smo dali mnogo rukometu kako u Tivtu tako i u cijeloj Crnoj Gori. Dali smo reprezentativce i ostavili veliko poštovanje u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, pa nema toga poznavaoca rukometa u bivšoj Jugoslaviji da nije čuo za Rukometni klub Partizan iz Tivta. Vi gospodine dajete sebi za pravo da na jedan nipodaštavajući način govorite za ponos našeg grada. Mogli ste nas, ove potpisnike sa početka teksta, da blatite, ponižavate i govorite što god hoćete, ali, o Rukometnom klubu Partizan 1949 iz Tivta, morate gospodine pričati sa poštovanjem. A  imate od koga naučiti  i u Lovćenu i u Cetinju.

I na kraju sa ovim završavamo svaku prepisku sa Vama gospodine Vido, uz podsećanje da je prijateljstvo Tivta i Cetinja, kao i klubova mnogo starije, nego što ste i Vi i mi na čelu ovih klubova. Želimo da Vas podsjetimo da su se počeci tih najvećih usjeha Lovćena, dogodili upravo u Tivtu, gde je Lovćen sa našim sadašnjim trenerom Rankom Banom Popovićem počeo da gazi stazama uspjeha, a Tivat i publika iz Tivta, nesebično podržavala Lovćen, doživljavala ga tih godina kao svoj klub. Sigurni smo da generacije Lovćena nas pamte kao istinske prijatelje i sigurni smo da Vas ni oni sami ne razumiju.

Neka Vam je srećna titula, Vama i Rukometnom  savezu. Mi bi, budite uvjereni, titulu dobijanu na ovakav način odbili!”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora Rukometnog kluba Partizan 1949 iz Tivta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve