Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlado Šola produžio ugovor sa RSCG

Na predlog predsjednika Petra Kapisode, Upravni odbor Saveza donio je odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa hrvatskim stručnjakom, a koji će važiti do završetka Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, odnosno do kraja januara 2025. godine.

Upravni odbor Saveza donio je odluku o potpisivanju novog ugovora sa Šolom, a koji će važiti do završetka Svjetskog prvenstva, odnosno do kraja januara 2025. godine.

Rukometni savez Crne Gore produžio je ugovor sa Vladom Šolom!

Na predlog predsjednika Petra Kapisode, Upravni odbor Saveza donio je odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa hrvatskim stručnjakom, a koji će važiti do završetka Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, odnosno do kraja januara 2025. godine.

Šoli, koji je za selektora imenovan u februaru prošle godine, ugovor je istekao nakon nedavno završenog Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Na obostrano zadovoljstvo, donešena je odluka o nastavku saradnje, pa će proslavljeni hrvatski golman predvoditi „lavove“ u majskom baražu protiv Belgije ili Italije za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Šola je inače, imenovan za selektora u februaru prošle godine.

Vodio je nacionalni tim u četiri duela kvalifikacija za EHF Euro 2024, koji su odigrani u martu i aprilu prošle godine, a Crna Gora je kao trećeplasirana u grupi, izborila sedmo učešće na prvenstvima Evrope.

Na nedavno završenom EHF Euro 2024 u Njemačkoj, naša reprezentacija je osvajanjem trećeg mjesta u grupi, zauzela 14. poziciju na šampionatu, te uprkos činjenici da nije izborila plasman u glavnu rundu, ostavila odličan utisak. Naime, u duelima protiv Mađarske, Islanda i Srbije, naša reprezentacija je sjajno parirala svim timovima i bila konkurentna, upisala je dva poraza i pobjedu, a utisak je da su izdanja i odnos igrača, bili značajno bolji od rezultata koji je ostvaren.

Uz proširivanje baze i uključivanje u seniorsku reprezentaciju nekoliko igrača koji su budućnost crnogorskog rukometa, povratak lijevog beka Vuka Borozana u državni tim nakon šest i po godina, ponovo je stvorena sjajna atmosfera, što je utisak ne samo crnogorske, već i evropske rukometne javnosti.

Crna Gora je naime, pod vođstvom Šole, još jednom pokazala izuzetnu energiju, pravi i herojski odnos prema dresu sa državnim grbom, te najavila da i u budućosti može da ostvaruje velike rezultate na najvećoj sceni.

Pobjeda ostvarena protiv Srbije u posljednjem kolu grupne faze, donijela je bolju poziciju na žrijebu za baraž za Svjetsko prvenstvo. Ispostavilo, se i na papiru, lakšeg rivala na putu ka planetarnoj smotri, jer će naša reprezentacija u majskom baražu igrati protiv boljeg iz duela između Italije i Belgije, što daje realne šanse da se nastavi kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima.

Uzimajući u obzir to da postoji odlična atmosfera u nacionalnom timu, da je reprezentacija na EHF Euro 2024 potvrdila da je konkurentna na najvećoj sceni, te da se u narednom periodu mogu očekivati velike stvari od ove generacije, Upravni odbor je usvojio predlog predsjednika Kapisode, da bi trebalo nastaviti saradnju, te produžiti ugovor sa hrvatskim stručnjakom, jednim od najboljih hrvatskih golmana svih vremena i osvajačem zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva 2003, odnosno Olimpijskih igara 2004. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve