Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Armel Atingre je nova reprezentativka Crne Gore!

Na debi u opremi Crne Gore neće dugo čekati – već u četvrtak će biti u sastavu za gostovanje selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Golmanka Budućnosti biće veliko pojačanje za naš nacionalni tim, a pravo nastupa stekla je nakon što je stekla crnogorsko državljanstvo prijemom, te kompletiranja potrebne procedure pred Svjetskom rukometnom federacijom (IHF).

Na debi u opremi Crne Gore neće dugo čekati – već u četvrtak će biti u sastavu za gostovanje selekciji Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Atingre će naročito biti značajna nakon teške povrede koju je Marta Batinović doživjela na Svjetskom prvenstvu u decembru prošle godine, zbog čega je očekuje duža pauza.

Golmanka rođena u Obali Slonovače, sada će sa Marinom Rajčić, činiti sjajan tandem na golu „lavica“ i biti značajan adut u borbi za ostvarenje glavnog cilja u ovoj godini – plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Tako je završena procedura definisana Zakonom o crnogorskom državljanstvu, a koja je nakon zahtjeva Rukometnog saveza Crne Gore, podrazumijevala mišljenje Ministarstva sporta i mladih, te predlog predsjednika Vlade Crne Gore upućen Ministarstvu unutrašnjih poslova, da se u crnogorsko državljanstvo primi Atingre.

Nakon što je utvrđeno da Atingre ispunjava uslove za prijem u crnogorsko državljanstvo, jer je “njen prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za sportski interes Crne Gore”, Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je rješenje o njenom upisu u registar crnogorskih državljana.

Rukometni savez Crne Gore izražava zahvalnost i ambasadoru naše države u Francuskoj Ivanu Ivaniševiću, koji je dao veliki doprinos u kompletiranju potrebne procedure. Atingre je inače, od 2020. godine članica Ženskog rukometnog kluba Budućnost.

U prethodne tri i po godine bila je jedna od najboljih igračica Budućnosti u EHF Ligi šampiona i spada u red najboljih čuvarki mreže u Evropi.

Posljednji nastup u reprezentaciji Francuske imala je na Evropskom prvenstvu 2014. godine. Deset godina kasnije, kao reprezentativka Crne Gore biće u prilici da ostvari san svakog sportiste – u aprilu na kvalifikacionom turniru u Njemačkoj, sa “lavicama” će se boriti za vizu za Olimpijske igre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve