Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković rutinski savladao Ečeveriju

Srpski teniser je u treće kolo stigao poslije svega sat 20 minuta igre i trujumfa sa 6:3, 6:2 i na taj način uvećao izglede da 2023. godinu završi kao broj 1 na ATP listi.

Najbolji teniser svijeta Novak }okovi’ lako je i bey ve'ih problema pobijedio u drugom kolu Mastersa u pariyu Argentinca Tomasa Martina Ečeveriju.

Đoković je u meč ušao i psihološki rasterećen, nakon eliminacije najvećih rivala Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva.

Srpski teniser je u treće kolo stigao poslije svega sat 24 minuta igre i trijumfa sa 6:3, 6:2 i na taj način uvećao izglede da 2023. godinu završi kao broj 1 na ATP listi.

Drugi srpski teniser, Dušan Lajović riješio je prvi set u svoju korist protiv Australijanca Aleksa de Minaura, ali je izgubio naredna dva i oprostio se od Pariza porazom sa 4:6, 6:4, 6:4.

Poljak Hubert Hurkač je počistio sa terena Španca Roberta Bautistu Aguta sa 6:3, 6:2, dok je Grk Stefanos Cicipas, takođe nakon dva seta bio bolji od Kanađanina Feliksa Ožea Aliasimea 6:3 7:6 (4).

Medvedev je neugodno iznendaio svoje malobrojne navijače u Parizu, koji su bili na strani Grigora Dimitrova, pa je bugarski teniser slavio sa 6:3, 6:7 (2), 7:6 (4).

Publika je sve vrijeme bila na strani Dimitrova, dok je Medvedev nebrojeno puta skretao pažnju da mu je u tim uslovima nemoguće igrati.

Danas je čak upisao veliku pobjedu, nakon tri prethodna poraza od Rusa, dok je Medvedev uz salve neprijateljskih zvižduka izlazeći sa terena pokazao srednji prst publici.

“Ne žele da igram, pa neću! Neko stalno zviždi, pa ću sačekati”, objasnio je kašnjenja sa servisom francuskom sudiji.

Rus je razbio i reket u znak revolta, ali ga je podigao i nastavio igrati polomlčjenim, kako bi izbjegao plaćanje kazne ili uošpte u ljutnji i nije primijetio.

“Ma kakav srednji prst, samo sam odabrao pogrešan ugao da pogledam nokat. Pa zaboga, kako je moguće da bih tako nešto napravio prema prekrasnoj pariškoj publici”, opravdao se Rus i nastavio:

“Imam baš mnogo prijatelja Francuza, ali njima se ne sviđa ovaj turnir i moguće da za tako nešto postoje razlozi. I ja ovdje neuporedivo bolje igram kada su tribine prazne”, objasnio je Medvedev.

A Dimitrov pohod nastavlja mečom protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve