Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nova pobjeda Crne Gore nad Maltom

Do ovakve pobjede stigli su odličnom igrom u drugom poluvremenu, kada su postigli četiri gola

Pionirska fudbalska reprezentacija Crne Gore slavila je i u drugom prijateljskom duelu sa Maltom.

Nakon 3:1 u nedjelju, ,,sokolići“ su danas bili još ubjedljiviji – 5:1.

Do ovakve pobjede stigli su odličnom igrom u drugom poluvremenu, kada su postigli četiri gola.

Na kraju prvog dijela meča viđen je rezultatski egal. Crna Gora je povela u 22. minutu, poslije loše reakcije gostujućih defanzivaca Radovan Zečević je došao do lopte i savladao Džejdena Faruđu. Dva minuta kasnije viđena je slična situacija na drugoj strani – loša reakcija odbrambenih igrača Crne Gore, a onda rutinski pogodak Denijela Poulija.

Nastavak je donio mnogo bolje izdanje naše selekcije, koja je do novog vođstva stigla u 50. minutu. Lazar Savović je poslije lijepog solo prodora šutirao, a gostujući golman loše reagovao.

Najljepši momenat na utakmici viđen je u 60. minutu, kada je Vahid Hajrović lijepo plasirao loptu u dalji ugao udarcem sa dvadesetak metara. U 63. i 64. minutu domaći igrači postigli su još dva gola, prvo je Vuk Pavićević rutinski završio akciju, a zatim Hajrović iskoristio novu grešku Malte za konačnih 5:1.

– Dosta nervoze i nesigurnosti bilo je u našoj igri u prvom poluvremenu. Međutim, u drugom smo bili mnogo bolji i zasluženo smo pobijedili. Momci su dokazali da, kad su agresivni i uporni, kada imaju samopouzdanja, će biti nagrađeni rezultatom. Iza nas u dvije utakmice sa Maltom i igra u drugom poluvremenu današnje utakmice je pokazatelj kako treba da igramo u budućnosti da bismo se primakli jakom evropskom nivou kada krenu takmičarski mečevi, kazao je trener Petar Kasom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve