Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Norveški izazov za Lovćen

Najveći crnogorski klub vraća se na kontinentalnu scenu i ima težak zadatak jer je za rivala u drugoj rundi EHF Evropskog kupa dobio Runar iz Sandefjorda, ekipu iz vrha norveške lige

Rukometaši Lovćena danas od 16 sati odigraće prvi evropski meč od 8. septembra 2019. kada su eliminisani od Vojvodine u prvom kolu EHF kupa.

Najveći crnogorski klub vraća se na kontinentalnu scenu i ima težak zadatak jer je za rivala u drugoj rundi EHF Evropskog kupa dobio Runar iz Sandefjorda, ekipu iz vrha norveške lige.

– Drago nam je što se poslije tri godine vraćamo u Evropu. Dobili smo jednog od težih protivnika, drugi su u norveškom prvenstvu. Analizirali smo ih, igraju brz rukomet, što je svojstveno skandinavskim ekipama. Imali smo mjesec da se pripremimo za ono što nas čeka – rekao je kapiten Vuk Latković.

– Biće nam ovo i prava uvertira za derbi s Budvanskom rivijerom u prvenstvu koji nas čeka u narednom kolu. Ispred nas je 15 dana koji mogu da odrede u kojem pravcu će ići sezona.

U zlatnoj eri cetinjskog rukometa Lovćen je igrao četvrtfinale Lige šampiona. Odavno je daleko od kontinentalne elite, daleko i od toga da preskoči jednu stepenicu u bilo kom takmičenju pod okriljem EHF.

Imajući u vidu ulaganja i kvalitet domaće lige – sve je to i normalno, pa je i samo učešće u evropskim kupovima postalo vanredna stvar za naše klubove.

Lovćen danas u Sandefjordu želi da pokaže da nije ,,topovsko meso“ za rivale iz (mnogo) jačih liga.

– Želimo da ostvarimo rezultat koji nam daje nadu pred revanš. Pokušačemo da odgovorimo Runaru na pravi način i napravimo iznenađenje jer je norveški tim favorit – dodao je Latković.

,,Crveni“ su se i ove sezone oslonili na iskustvo. Doveli su bivše crnogorske reprezentativce Žarka Pejovića i Igora Radojevića, vratili su se Filip Krivokapić i golman Vladan Abramović¸a novo lice je i Dražen Mandić.

Promjena je bilo i u stručnom štabu – trenersku komandu preuzeo je Vlatko Đonović, prepoznat po uspješnom radu u ženskom rukometu.

– Napravili smo respektabilnu, iskusnu ekipu. Klub se finansijski stabilizovao i omogućio nam da igramo u Evropi. Imamo tri mjeseca zajedničkog rada, a cilj se zna – dupla kruna u Crnoj Gori. Neće biti lako jer i Budvanska rivijera ima vrlo dobru ekipu – istakao je Latković.

Prvi evropski meč na Cetinju od 2009.

Revanš između Lovćena i Runara odigraće se 5. novembra i biće to prvi evropski meč na Cetinju poslije 13 godina.

Četrnaestog novembra 2009. Lovćen je ugostio francuski Tremblej u trećem kolu Kupa pobjednika kupova, pobijedio 27:24, ali je ispao nakon poraza u gostima od 33:20.

Crnogorski velikan je nakon toga devet puta nastupao u evropskim takmičenjima, ali je sve mečeve – kako bi smanjio troškove – igrao na strani.

– Velika je stvar što ćemo revanš igrati na Cetinju. Do sada smo uvijek gostovali u oba meča, u startu bili hendikepirani i faktički bili osuđeni na eliminaciju. Lijepo je što je klub stvorio uslove da ovog puta igramo u svojoj dvorani – istakao je Vuk Latković.

Na Cetinju se nadaju i da neće još dugo čekati na ispunjenje decenijskog sna o modernoj dvorani u crnogorskoj prijestonici, budući da je najavljeno da će radovi na izgradnji nove hale – nedaleko od sadašnje koju je ,,pregazilo vrijeme“ – početi naredne godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve