Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ništa od finala za Mariju

Crnogorska atletičarka izgubila je šansu da se domogne finala na dvoranskom prvenstvu Evrope

Marija Vuković neće imati priliku da se bori za još jednu evropsku medalju.

Najbolja crnogorska atletičarka nastup na dvoranskom prvenstvu Evrope u Istanbulu završila je u kvalifikacijama sa rezultatom 187 centimetara, a nakon što je tri puta rušila ljestvicu na visini od 191 centimetar izgubila je šansu da se domogne finala, koje je na programu u neđelju.

U kvalifikacijama ženskog visa prijavljeno je bilo 17 takmičarki, od čega je Finkinja Sini Lala na startu diskvalifikovana, tako da je za osam mjesta u velikom finalu konkurisalo 16 đevojaka. Marija nije nastupila na početnoj visini (176), dok je 182 savladala u prvoj seriji, a onda 187 u drugoj. Već tada četiri takmičarke su eliminisane – Lia Apostolovski (Slovenija), Heta Turi (Finska), Urte Bejkšut (Litvanija) i Elena Valortigara (Italija).

Ostalo je 12 atletičarki na visini od 191, s tim što je Estonka Karmen Brus visini 187 savladala u posljednjoj trećoj seriji. Bilo je jasno da će upravo ta visina od 191 biti ključna i dovoljna za finale. Iz prvog su je savladale samo Ukrajinke Julija Levčenko i Jaroslava Mahučik, u drugoj Kristina Honsel (Njemačka), Danijela Stanču (Rumunija), Angelina Topić iz Srbije, Ketrin Tabašnik (Ukrajina) i Holanđanka Brit Verman, dok je Britanka Morgan Lejk bila uspješna u posljednjoj seriji.

Marija nije uspjela, pa je na kraju završila kvalifikacije na 10. mjestu, a s obzirom na rezultate ima razloga da žali, jer je imala veliku priliku da se domogne finala. Ipak, nakon napornog ritma i šest takmičenja u kratkom roku Vuković očigledno nije uspjela u najvažnijem momentu da pokaže koliko vrijedi.

Sada slijedi mini pauza i početak priprema za novu atletsku sezonu na otvorenom…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve