Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ASCG: Nakon izvinjenja Marije Vuković stavljamo tačku na taj slučaj

U ASCG su odlučili da ne sprovode istragu povodom izjave najbolje atletičarke, baš kao što godinama nisu istraživali ni brojne nepravilnosti u organizaciji Podgoričkog maratona.

Nakon što je Marija Vuković javno uputila izvinjenje crnogorskoj javnosti zbog neprimjerenih riječi na račun državnog simbola, kao i nakon iskrenog kajanja koje je izrazila u našem razgovoru, za nas je stavljena tačka na ovaj slučaj, saopšteno je iz Atletskog saveza Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Miloradom Vuletićem.

U ASCG su odlučili da ne sprovode istragu povodom izjave najbolje atletičarke, baš kao što godinama nisu istraživali ni brojne nepravilnosti u organizaciji Podgoričkog maratona.

Marija Vuković je u serijalu “Igram svoju igru”, koji se objavljuje na RTCG za grb na zastavi Crne Gore rekla: “Kokoš, ova naša kokoška sa zastave”.

Saopštenje Vuletića prenosimo integralno.

“Kao predsjednik Atletskog saveza Crne Gore razgovarao sam sa našom takmičarkom Marijom Vuković, povodom izjave koju je dala u emisiji RTCG, a koja je izazvala brojne reakcije javnosti.

Nakon njenog javno upućenog izvinjenja crnogorskoj javnosti zbog neprimjerenih riječi na račun državnog simbola, kao i nakon iskrenog kajanja koje je izrazila u našem razgovoru, za Atletski savez Crne Gore stavljena je tačka na ovaj slučaj.

Kao isključivo sportska organizacija, nastojaćemo da i u narednom periodu, kao i do sada, obezbijedimo najbolje moguće uslove za pripreme i takmičenja naših članova, pa naravno i Marije Vuković, što se posebno odnosi na olimpijsku godinu.

Atletski savez Crne Gore zahtijeva, kao i do sada, od svih svojih članova da na dostojan i adekvatan način reprezentuju svoju zemlju i njene državne simbole, kako na sportskim borilištima, tako i van njih”, piše u saopštenju Vuletića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kaca
01.02.2024-14:41 14:41

Stavi ti tacku koliko hoces.Pored svih incidenata, pljuvanja po smbolima Crne Gore i ovaj je slucaj nista novo.
Ali zato ce mnogi ljudi, njeni navijaci ,staviti tacku na podrsku Mariji Vukovic.
.Neka sada sa kokoskom na zastavi predstavlja Crnu Goru i Atletski savez.Ali koliko god bila intencija da se marginalizuju nasi simboli, to nece uspjeti.

Julija
01.02.2024-18:25 18:25

Sve može u ovoj “oslobođenoj” zemlji.
Pljuni po simbilima državnim,pa se izvini i oprošteno ti je kao da ništa nije bilo.