Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nemanja Grbović sa zvukom sirene srušio Srbiju

Crna Gora je nakon velike borbe svih 60 minuta pobijedila 30:29 (15:14) i tako poslala i Srbiju kući sa Evropskog prvenstva, ali i obezbjedila lakši žrijeb u baražu za učešće na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj sljedeće godine.

Rukometna reprezentacija Crne Gore sa zvukom sirene i golom Nemanje Grbovića pobijedila je Srbiju u trećem kolu Evropskog prvenstva i tako osvojila dva boda i treće mjesto u grupi u Minhenu.

Crna Gora je nakon velike borbe svih 60 minuta pobijedila 30:29 (15:14) i tako poslala i Srbiju kući sa Evropskog prvenstva, ali i obezbjedila lakši žrijeb u baražu za učešće na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj sljedeće godine.

Vodila je Crna Gora od starta utakmice, već u uvodnim minutama stekla je četiri gola prednosti, bilo je 4:0, a prednost je uglavnom iznosila dva ili tri gola u korisz izanranika Vlada Šole, ali je početkom drugog poluvreme Srbija zaigrala agresivnije i prvi put povela 18:17.

Malo prije togaisključen je i naš golman Nemanja Simić kada je pokušao da spriječi kontranapad Srbije, sudario se skoro na centru sa Pešmalbekom i odmah dobio crveni karton.

Ipak, Matović ga je odlično zamijenio i Crna Gora, se vrlo brzo nakon tajm-auta vratila u igru i ponovo preokrenula rezultat i povela 20:18, tako da je na kraju zasluženo pobijedila.

Imala je u finišu utakmice, tačnije u 58. minutu dva gola prednosti, ali je  Srbija stigla do izjednačenja – 28:28.

Bila je Srbija u prilici i da povede, ali je Vuk Lazović izblokirao šut Srbije, u kongtri 34 sekunde prije kraja Borozan pogađa za 29:28.

Srbija je deset sekundi prije kraja dobila sedmerac, Vuk Radivojević izjednačio, a Šola tražiotajm-aut. Za šest sekundi Cupara je prvo odbranio udarac Čavora, ali ne i Grbovića za trijumf i veliko slavlje.

Crna Gora je odigrala tri neizvjena meča, mogla sva tri da riješi u svoju korist, ali i sva tri da izgubi, na kraju sa jednom pobjedom ki dva poraza vraća se kući trećim mjestom u grupi.

SRBIJA – CRNA GORA 29:30 (14:15)

MINHEN – Olimpijska dvorana. Kapacitet: 12.050. Sudije: Kurtagić i Vetervik (Švedska).

SRBIJA: Cupara (pet odbrana), Vorkapić 2, Kos 1, Abutović 1, Borzaš 1, Milosavljević, Kojadinović 3, Radivojević 4, N. Ilić 5, Pušica, Orbović 1, Kukić 7, Đorđić 2, Pešmalbek 2, Marsenić 1, Milosavljev (sedam odbrana).

CRNA GORA: Matović (pet odbrana), Bakić, Dragašević, M. Vujović 7, Čavor, Lazović, Čepić, B. Vujović 8, M. Radović 1, Kaluđerović 1, Vujačić, L. Radović, Anđelić, Borozan 6, Grbović 7, Simić (sedam odbrana).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pipun
16.01.2024-20:47 20:47

Kukuuuuuu srbijo otadzbino kako izgubi

Tara
16.01.2024-21:34 21:34

Hvala Bogu..pobijedilismo Srbistan..