Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mirko Radović: Ponosan sam na momke, svaka im čast

Ako se uzmu u obzir dosadašnji rezultati u Njemačkoj, grupa C bila je najizjednačenija i da je bilo koja druga selekcija prošla, a umjesto Mađarske i Islanda ne bi bilo nezasluženo.

Crna Gora nije uspjela da se plasira u Glavnu fazu Evropskog prvenstva u Rukometu, pošto je u grupi C ostvarila jednu pobjedu i dva poraza, ali nije razočarala igrom.
Ako se uzmu u obzir dosadašnji rezultati u Njemačkoj, grupa C bila je najizjednačenija i da je bilo koja druga selekcija prošla, a umjesto Mađarske i Islanda ne bi bilo nezasluženo.

Vuko Borozan koji se vratio u reprezentaciju imao je, reklo bi se, svojevrsnu ličnu poruku za ljude koji su bili zaslužni za tu pauzu.

“Ja bih prije svega samo pozdravio sve hejtere, rekao im da nastave i dalje da me pljuju. Što više pljuju, ja ću biti jači. Pozdrav za gospodina Pera Miloševića. Naravno, to je ovo moje, što sam dužan cijeloj Crnoj Gori” kazao je Borozan.

Kapiten naše reprezentacije, Mirko Radović istakao je da njegovi saigrači imaju ogromno srce.

“Bila je jedna muška utakmica, prava borba, svaka čast reprezentaciji Srbije na odličnoj utakmici, oni su izginuli, eto na kraju mi smo izašli kao pobjednici. Možda nam se vratilo ovo što nismo imali sreće u prve dvije utakmice, ali moji momci u pobjedi i u porazu jedno je sigurno, imaju srce i svaka im čast zbog toga. Mnogo toga bih htio reći, ali ću reći mojim momcima u svlačionici, svaka im čast još jednom, ponosan sam na njih, svaka im čast” kazao je Mirko Radović.

Važnu ulogi imao je i golman Nikola Matović, koji je branio skoro cijelo drugo poluvrijeme, nakon što je Nebojša Simić dobio crveni karton.

“Znači, stvarno, utakmica, visokog intenzitet, sve vrijeme. Žao mi je što smo mi morali da ih izbacimo, to su sve naši drugovi i naši prijatelji, ali nama je Crna Gora ispred svega. Nebojša je imao fenomenalan turnir, stvarno, možda i najbolji golman na cijelom turniru. Ja sam tu bio kao podrška, eto, nesrećan spektar okolnosti, taj crveni karton, desilo se da sam ja ušao, eto, ko zna, možda je moglo da ode i na drugu, ali to je sport, to je lopta. Nekad je dobro, nekad je loše. U ovom momentu sve se poklopilo. Žao mi je stvarno što nismo prošli tu drugu fazu jer stvarno smo se borili. Jedan gol protiv Islanda, jedan gol protiv Mađarske, sve je to moglo da se prelomi, ali eto, ostaje nam možda neko iskustvo za neke buduće utakmice, neke buduće turnire.” kazao je Matović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve