Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

NEBOJŠA SIMIĆ: Sve osim pobjeda u ova dva meča je neuspjeh

Crnogorski rukometaši nakon rutinskih pobjeda u oktobarskim duelima protiv Kosova i Bosne i Hercegovine i u posljednja dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv istih rivala treba da imaju ozbiljan pristup kaže golman Nebojša Simić.

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore je na startu kvalifikacija pobijedila Kosovo i Bosnu i Hercegiovinu, sada su ponovo na red došli mečevi sa istim rivalima, a golman Nebojša Simić nema dilemu da bi slično moralo da bude i na naredna dva meča.

Izabranici Vlada Šole u četvrtak nastavljaju takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo prvo protiv Kosova u Prištini, a potom i u nedjelju u Podgorici. “Lavovi” bi već u četvrtak protiv Kosova mogli bi da viziraju karte za šampionat u Njemačkoj.

“Vidjeli smo u prva dva meča našu moć, obije utakmice smo dobili bez neke velike neizvjesnosti, nadamo se da ćemo u tom dugu nastaviti i u ova dva duela. Mislim da je najvažnije da ne uzmemo ekipe zdravo za gotovo, već da imamo jedan ozbiljan pristup, da ih maksimalno ozbiljno shvatimo i da od prvog minuta krenemo jako i siguran sam u pozitivan rezultat” kazao je Simić.

Crna Gora će protiv Kosova igrati bez kažnjenog Miloša Vujovića, a utakmica u Prištini protiv je prva meč lopta za plasman na Evropsko prvenstvo.

“I ako bi dobili tu prvu utakmicu u Prištini, ja bih i tu drugu utakmicu igrao podjednako ozbiljno, jer želimo i da pred svojim navijačima slavimo u tom drugom okršaju. Iskreno, Kosovo je što se kvaliteta tiče negdje u rangu Rumunije, tako da milsim da smo trenutno jedan nivo iznad toga i da u tom meču sve zavisi od nas. Moramo od starta da nametnemo svoj ritam i preuzimamo ulogu favoriita i nadam se da ćemo to opravdati. Za mene je u ova dva meča, bilo šta osim četiri boda neuspjeh” istakao je Simić.

Saigračima iz nacionalnog tima priključili su se Branko Vujović i Stefan Čavor, ekipa će danas odraditi dva treninga, a sjutra ujutru putuje za Prištinu, gdje će u četvrtak u 20 sati i 15 minuta igrati protiv Kosova.

Očekuje se vatrena atmosfera u Prištni, jer domaći imaju vrelu publiku koja je upamćena kao tako još iz vremena zajedničke lige u fudbalu kada je iz glavnog grada Kosova bilo veoma teško odnijeti bodove. Nešto slično očekuje se i u četvrtak.

“Treba da uđemo kao u meč u Bosni i Hercegivini (lavovi slavili 36:25), kada se vidjelo da ne mogu da nas isprate i kada se vidjelo da su nivo ispod nas. Moramo biti realni – dostigli smo nivo, ne treba bježati od odgovornosti i uloge favorita u ova dva meča. Ponavljam, bliži smo Sloveniji po kvalitetu i za mene sve osim četiri je neuspjeh. Na prva dva meča smo pokazali našu moć, dobili smo ih bez velike neizvjesnosti i nadamo se da ćemo u tom ritmu nastaviti i ova dva duela”, jasan je crnogorski golman.

Pred reprezentacijom Crne Gore su dva ozbiljna zadatka, mnogo tajni u igri rivala nema, uostalom već se igralo protiv njih, a zna se i recept za pobjedu.

“Najbitnije, kao i na početku, jeste da ove dvije selekcije ne shvatimo zdravo za gotovo, već da maksimalno ozbiljno i jako krenemo od prvog minuta i da bukvalno kao na prethodnim utakmicama one budu riješene nakon prvog poluvremena. Nadam se da ćemo opet pokazati nivo igre koji smo dostigli i da ovakvim ekipama nećemo ostaviti puno prostora da se nadaju bodovima”, Kazao je Nebojša Simić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve